Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Šumperský kulturák je on-line

03. dubna 2020 - 11:53

Zpět na seznam článků

V době karantény

Šumperský kulturák je on-line

DK Šumperk zdroj foto: archiv sumpersko.net

Dům kultury Šumperk začíná realizovat náhradní plán, který umožní zaujmout diváky v nelehké době alespoň na dálku. Prostřednictvím sociálních sítí chce přijít s několika programy.

V uplynulých dnech vysílal na svém Facebooku první živý přenos z Galerie Jiřího Jílka nazvaný „Procházka karanténou.“ Hostem dramaturga Ondřeje Procházky byl farář Českobratrské evangelické církve v Šumperku Jakub Pavlús. S větší technickou podporou chystá Dům kultury přenos další, který je plánovaný na sobotu 4. dubna od osmi hodin večer.

Procházka karanténou s Hannym Firlou zdroj: DK

Tentokrát půjde o povídání s hercem a moderátorem Hannym Firlou. „Rozhodně se jedná o snahu nabídnout divákům možnost jisté formy kulturního vyžití, které je v současné době poměrně nedostatkovým zbožím. Situace je to pro nás nová, ale chápeme ji jako výzvu. V připravovaných online pořadech by se kamera do budoucna mohla přemístit i do jiných částí Domu kultury,“ říká Ondřej Procházka

Kultura byla jedním z prvních odvětví, které pocítily dopad nových opatření, kvůli nouzovému stavu. Situace je pro pořadatele nadále složitá. „V těchto měsících už připravujeme rok 2021, což není vůbec jednoduché. Pokud ale chceme na příští rok zajímavý program a dobrá jména, nemůžeme čekat. Další věc, kterou by měli návštěvníci vědět, je, že koncert Ondřeje Havelky & Melody Makers, který jsme plánovali přesně na den, kdy byl tenkrát nový Dům kultury Šumperk otevřen, což bylo před čtyřiceti lety 7. května, se nám podařilo přeložit. Bude slavnostní a proběhne 2. prosince letošního roku,“ říká jednatelka domu kultury Hana Písková.

Ondřej Havelka zdroj foto: DK

Nový termín má také plánovaný koncert písničkáře Pokáče, odehraje se 9. září.

Autor: red., M. Horáková - dk, zdroj foto: DK

Fotogalerie

DK Šumperk                          zdroj foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.