instagram @kitchenettehome

Slané sýrové vafle

Slané sýrové vafle

Asi vám tu na blogu ani nemusím psát, že doma všichni milujeme lívance, vafle i palačinky na všechny způsoby, a i tyto sýrové si k nám našli cestu a u nás velkou oblibu. Jasně, děti si raději vyberou ty sladké verze, ale tato sýrová je za mě dokonalost sama.

Na povrchu dokonale křupavá, uvnitř nadýchaná, vláčná a tak akorát plná chuti. Takovou sýrovou vafli můžete servírovat například se ztracenými (pošírovanými) vejci a chřestem, volským okem, guakamole a nebo třeba jen se salátkem. Může tak tvořit víkendovou snídani, brunch nebo nevšední lehčí večeři. Určitě bych je zařadila, do kategorie jídla na rozmazlování nejbližších

A na závěr vám sem už jen připíši, že vám sem konečně mohu dát doporučení na vaflovač, který je z ohledem na cenu a výkon skvělý. Už přes 7 let mi píšete a ptáte se, jaký bych vám doporučila a zatím tu v nabídce byly jen kvalitní, ale extrémně drahé a objemné, a nebo levné a nekvalitní. Tak, když se tu konečně objevil tento, na který jsem pokoukávala v zahraničí, obratem jsem ho zařadila do nabídky. Je od značky Breville, která už sama o sobě je zárukou kvalitního produktu. 

15 minut - 4 porce
Slané sýrové vafle

Ingredience

  • 220 g hladké pšeničné mouky ( já polovinu nahrazuji celozrnnou)

  • 30 g kukuřičného škrobu

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • ½ lžičky sody na pečení

  • 1 lžička soli

  • (čerstvě mletý pepř)

  • 380 g kefíru nebo kyšky

  • 2 šťastná vejce

  • 60 g másla

  • 90 g goudy nebo čedaru, nastrouhaný

  • Hrst čerstvé petrželky nebo pažitky

Slané sýrové vafle

Postup

1.

Ve střední míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, sodu, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte. Případně můžete i prokypřit přesypáním přes jemné sítko

2.

V malém hrnci na nízký výkon rozpusťte všechno máslo. Když je tekuté, hrnec odstave a přidejte do něj všechny zbylé ingredience. Tedy kefír, vejce, nastrouhaný sýr a bylinky. Rozehřejte si vaflovač na středně vysoký až vysoký výkon.

3.

Nyní obě směsi krátce promíchejte. Opět tu platí stejné pravidlo jako například u lívanců, směs nesmíte přepracovat. Míchejte jen tak dlouho, jak je to nutné, aby v těstě nezůstala nerozmíchaná moučná směs. Jak je těsto hotové, hned můžete péct vafle hezky do zlatova. Nezapomeňte plochu vaflovače ošetřit ideálně tukem ve spreji, ten funguje nejlépe.

Slané sýrové vafle
Slané sýrové vafle
Slané sýrové vafle
Newsletter