Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Síň slávy NBA se rozrostla o devět legend, zařazen byl i Bryant

Dva měsíce po smrti byl Kobe Bryant začleněn do Naismithovy basketbalové Síně slávy. Ikonu Los Angeles Lakers do ní doprovodí například hvězdné duo Tim Duncan, Kevin Garnett. Vybráno bylo celkem devět osobností - ceremoniál proběhne ve Springfieldu 29. srpna, pokud to pandemie koronaviru dovolí. Ve hře je i záložní říjnový termín.

Kobe Bryant
zdroj: ČTK/AP autor: Reinhold Matay

Jeden z nejlepších hráčů v dějinách basketbalu zemřel 26. ledna ve 41 letech při tragické nehodě vrtulníku. O zařazení čtvrtého nejlepšího střelce historie a pětinásobného šampiona NBA do Síně slávy nebylo pochyb.

"Byl jedním z největších hráčů, jací kdy vstoupili na palubovku," komentovala komise Síně slávy Bryantovo přijetí. "Samozřejmě bychom si přáli, aby tu byl s námi a slavil. Je to každopádně završení jeho kariéry v NBA a každý úspěch, kterého jako sportovec dosáhl, byl odrazový můstek k tomu, aby se tu ocitl. Jsme na něj nesmírně hrdí," řekla televizi ESPN vdova po legendárním hráči Vanessa.

Pět titulů získal v dlouhé kariéře v San Antoniu také třiačtyřicetiletý Duncan, stejně starý Garnett se stal šampionem NBA jednou v Bostonu. Všichni tři hvězdní hráči získali mimo jiné i ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy, Duncan dokonce dvakrát.

Podmínky přijetí, zisk alespoň 18 z 24 hlasů speciální komise, splnila stejně jako hvězdné trio hned při první nominaci také šampionka WNBA a čtyřnásobná olympijská vítězka Tamika Catchingsová.

Vybráni byli i trenéři Rudy Tomjanovich, Eddie Sutton, Kim Mulkeyová a Barbara Stevensová, kteří byli zbývajícími kandidáty při únorové nominaci. Přímo zvolen byl navíc in memoriam bývalý dlouholetý generální sekretář Mezinárodní basketbalové federace FIBA Patrick Baumann.

"Výběr roku 2020 je bezpochyby jeden z těch nejhistoričtějších vůbec. Talent a společenský vliv těchto devíti osobností přesahuje všechny meze," konstatoval prezident Síně slávy John L. Doleva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články