bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nadávky při chatu s fanoušky. Talent Rangers čelil rasistickým urážkám

5. dubna 2020, 9:00

Václav Jáchim

Chtěl se představit fanouškům, K'Andre Miller patří k největším nadějím New York Rangers a už se těší, až zapojuje o místo v prvním týmu. Jenomže po pátečním chatu s příznivci má smíšené pocity, kdosi ho totiž rasisticky urážel. Klub následně videokonferenci předčasně ukončil.

Jeden z diskutujících vystřídal během chatu několik uživatelských jmen a účastníkovi letošního mistrovství světa dvacetiletých v Ostravě a Třinci několikrát hrubě nadával. Podle zámořských médií opakovaně použil slovo "negr" i další nechutnosti.

„Online chat K'Andreho Millera s fanoušky zamořil odporný jedinec rasistickými nadávkami, které jsme odstranili tak rychle, jak to jen šlo. Tímto chováním, které nemá místo na internetu, na ledě, ale ani nikde jinde, jsme byli neskutečně zděšeni. Celou věc prošetřujeme," uvidí klub NHL v prohlášení.

Dvacetiletý rodák ze St. Paul v Minnesotě je nadějí Rangers od června 2018, kdy si ho klub zamluvil v prvním kole draftu NHL. Konkrétně z 22. pozice. Miller platí za jednoho z nejlepších mladých Američanů, kteří mají našlápnuto do NHL. Výtečný bruslař a bek s velkou předvídavostí letos působil v týmu univerzity Wisconsin, kde si ve 36 zápasech soutěže NCAA připsal 7 branek a 11 nahrávek.

Majitel stříbrné medaile z MS dvacítek 2019 a stejného kovu ze šampionátu osmnáctiletých 2018 nedávno podepsal s Rangers smlouvu a v pátek ho klub představil fanouškům. Jelikož pandemie koronaviru neumožnila osobní setkání Millera s publikem, stalo se tak prostřednictvím videokonference.

Rasistické urážky, které během chatu zazněly, odsoudilo také vedení ligy. „NHL je zděšena tím, že videkonference byla narušena zbabělými rasistickými narážkami. Ten, kdo za nimi stojí, není v hokejové komunitě vítán. V naší lize nebude něco takového tolerováno. Jde o zavrženíhodný čin, který stejně jako Rangers naprosto odsuzujeme," uvedli zástupci NHL.

Nechutnost naštvala opory klubu, Millerovi na dálku vyjádřil podporu například zkušený zadák Jacob Trouba: „Je neomluvitelné a sprosté, co se stalo. Rasismus nemá v hokeji co dělat. Nikde na světě!. Jsme nadšení, že K'Andre je v Rangers, a těším se, až budeme hrát spolu," uvedl Trouba.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.