Horoskop: Jak vybavit domácnost podle vašeho znamení zvěrokruhu

Horoskop: Jak vybavit domácnost podle vašeho znamení zvěrokruhu
Zdroj: Pixabay

Od stresu a každodenních starostí se můžete skvěle oprostit, když se obklopíte vším, co je v rovnováze s vaším astrologickým znamením. Kromě uvolnění vám mohou tyto věci pomoci ke zdokonalení sebe sama.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 05. 04. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Znamení Berana pozitivně stimulují teplé barvy jako je červená, šarlatová či hnědá. Beran však potřebuje svou horkou hlavu trochu zchladit, proto by v jeho blízkosti měla být voda v podobě fontánky nebo jezírka. Rozhodně by doma neměl mít žádné zvadlé či uschlé květiny, které odebírají energii. Z vůní doporučujeme omamný jasmín nebo osvěžující mátu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci by měli svůj příbytek ladit do přírodních barev a neměli by vynechat pár kovových doplňků, ideálně z mědi. Pokud Býk potřebuje dodat energii, měl by kancelář nebo pracovnu vybavit doplňky ve smaragdově zelené nebo královsky modré barvě. Osvěžující vůní pro Býky je levandule, která dokáže povzbudit mysl a zahnat únavu během náročného dne.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Díky jisté rozpolcenosti může být i domácnost Blíženců mixem několika stylů, které se všem mezi sebou netlučou. Blíženec dokáže vycítit, co se k sobě hodí a co už vedle sebe postavit nemůže. Mysl Blíženců bývá poněkud neklidná, proto by měli ložnici nebo pracovnu ladit do barev, které uklidňují a podporují koncentraci. Skvělou volbou je v tomto případě šedá nebo světle fialová.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Znamení Raka je velice spjato s Měsícem a vodou, proto by Rak měl volit odstíny bílé, šedé, stříbrné a modré. V místnosti i na zahradě nesmí chybět voda v podobě fontány, jezírka či bazénu. I v místnosti by měl Rak dbát na osvěžování vzduchu, jelikož mu příliš suchý a těžký vzduch nedělá dobře. U Raka rozhodně nesmí chybět květiny, které jsou zdrojem kyslíku.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Patronem Lvů je samotné Slunce, proto Lev potřebuje cítit ve svém příbytku jeho přítomnost. Lvovi vyhovují velká okna, která se postarají o dostatek světla. Akcenty ve zlaté barvě dokáží Lva pozitivně stimulovat, proto by na ně neměl zapomínat. Na zahradě by měl mít dvě místo. Jedno na němž se může vyhřívat v záři slunečních paprsků a druhé ve stínu, kde smí nerušeně spát.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pannám vyhovuje prostředí, které je čisté a upravené. V místnosti i ve věcech musí být řád, jinak je Panna nervózní. Pro zklidnění by Panny měly volit zařízení v béžové či světle šedé barvě, naopak doplňky v červené či smaragdově zelené dokáží dodat energii a přinést tvůrčí nápady. Na Pannu pozitivně působí ovocné vůně, jako je například vůně jablek nebo pomerančů.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy potřebují harmonické prostředí a nesnesou pocit, že věci v jejich domácnosti mezi sebou neladí. Jelikož si Váhy potrpí na luxus, můžeme očekávat brokátové závěsy nebo mramorovou sošku. Mysl Vah zklidní jemné a pastelové odstíny růžové, béžové a krémové. Váhy by se měly vyhnout kontrastům a ostrým přechodům, které mohou jejich mysl podvědomě rozhodit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírům dělají dobře přírodní materiály jako je dřevo, kámen nebo proutí. Z přírody totiž dokáže Štír načerpat energii, proto by měl mít kousek přírody doma v podobě květin, akvária nebo polodrahokamů. Štír se jako jedno z mála znamení nemusí bát ladit svůj příbytek do tmavých barev, jelikož jeho tajemná povaha právě toto vyžaduje. Vůně jsou ideální dřevité nebo kořeněné.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec má rád výrazné kombinace barev, které podporují optimismus. Jen v ložnici by měl mít tlumené barvy, aby dokázal večer nerušeně usnout. Fantazii Střelců podpoří originální doplňky v podobě exotických suvenýrů nebo historických zbraní. Střelec by se měl vyhnout sušeným květinám, které mu zbytečně ubírají energii. Z vůní jsou ideální ty květinové nebo ovocné.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi by měli svůj příbytek ladit do zemitých barev, které uklidňují jejich mysl. Pokud naopak potřebují rozproudit, měli by sáhnout po červené, jasně žluté nebo trávově zelené. Vyhnout by se měli všemu, co podporuje melancholickou náladu, jelikož mají sklony do ní upadat. Zbavit by se měli všeho, co je nějakým způsobem poškozené, ať už jde o hrnek s uraženým ouškem nebo rozbité hodiny.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnář potřebuje prostředí, které je nějakým způsobem originální a dynamické. Dělají mu dobře nevšední kombinace barev a materiálů. Jeho fantazii probouzí předměty, které v sobě nesou vůni dálek. V odpočinkové zóně musí být čerstvý vzduch a příjemné světlo. Vodnáře stimuluje zvonkohra nebo lapač snů. Mysl povzbudí svěží a lehká vůně, která nesmí být vtíravá.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou vodní znamení, proto je pro ně přítomnost vody a vodních rostlin důležitá. Když už si nemohou dovolit jezírko nebo fontánu, měly by mít alespoň obrázky vodních ploch, nebo suvenýry, které si přivezly z dovolené u moře. Odvahu Rybám dodá fialová nebo zelená barva, naopak modrá a stříbrná dokáže Ryby zklidnit. Z rostlin je ideální kapradí nebo leknín.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články