V Pardubickém kraji zemřel třetí pacient s koronavirem

5. duben 2020 10:51

V Pardubickém kraji zemřel další pacient v souvislosti s nemocí covid-19. Podle údajů ministerstva zdravotnictví mu ještě nebylo 50 let.

Celkem jsou v kraji od počátku epidemie choroby evidována tři úmrtí. Krajská hygienická stanice bližší informace o posledním zemřelém nemá, řekl ČTK ředitel krajských hygieniků Antonín Vykydal. Podle něj je také možné, že měl trvalé bydliště v regionu, ale žil a zemřel jinde.

Čtěte také

První případ úmrtí v souvislosti s covid-19 byl v Pardubickém kraji zaznamenán 25. března. Asi osmdesátiletý muž z Pardubicka trpěl primárně onkologickým onemocněním. Hospitalizován byl v Pardubické nemocnici, poté byl převezen kvůli onkologické léčbě převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde podlehl komplikacím. Další člověk zemřel 29. března, bylo mu více než 60 let.

Podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví bylo dnes k 08:30 v Pardubickém kraji prokázána nákaza u celkem 174 lidí. Hromadný výskyt nemoci covid-19 byl v tomto týdnu zaznamenán na oddělení kardiologie Pardubické nemocnice. Ze 140 zdravotníků byla potvrzena u 22, z toho u tří lékařů. Počet nakažených pacientů kardiologie zatím dosáhl osmi.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související