Děčín připravuje středisko pro lidi bez domova v karanténě
Foto, zdroj: město Děčín
Děčín

Děčín - Město Děčín se připravuje na situaci, kdy do karantény kvůli koronaviru budou muset lidé bez domova. Od Správy státních hmotných rezerv si proto město bezplatně pronajalo budovu právě pro tyto účely. V současné době v budově v Krokově ulici probíhají úpravy, je nutné zajistit například topení, vodu a lůžka. S provozem zařízení musí souhlasit hygienici.

„Naší prioritou je postarat se nejen o lidi bez domova, ale také chránit zdraví všech obyvatel našeho města,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda. „Lidé, kteří nemají domov a budou muset do karantény, budeme umisťovat právě do tohoto střediska,“ dodává primátor.

Na karanténním středisku Děčín spolupracuje s Krajským úřadem Ústeckého kraje. Právě krajský úřad zajistí základní vybavení, personál a vypracuje režim, v jaké bude zařízení fungovat. Děčínské karanténní středisko by mělo proto sloužit také lidem bez domova z celého děčínského okresu. Podle krajského úřadu patří do karanténního střediska lidé bez domova, kterým hygienici nařídí karanténu ať už kvůli podezření na onemocnění nebo přímo proto, že jsou positivní na covid-19.

„Na přesun těchto lidí dohlédne městská policie,“ říká ředitel strážníků Marcel Horák s tím, že strážníci rozdali lidem bez domova preventivně také ochranné roušky. „Roušky pro ně ušila a přinesla nám je jedna obyvatelka města, za což jí patří poděkování,“ dodává Horák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru