Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Česko obletělo video strážníka fackujícího Terezu (19): Je nevychovaná, tvrdí Martin Pecina

+ Další 3 fotografie
Video, kde dal strážník městské policie facku mladé ženě, prosvištělo sociálními sítěmi. Reakce na něj byly různé, někteří stáli na straně policisty, že to jistě žena vyprovokovala, což bylo určitě z videa vystřiženo. Další jsou toho názoru, že si tohle neměl policista dovolit. A například bývalý ministr vnitra Martin Pecina si myslí, že slečna si facku zasloužila...

Martin Pecina býval ministrem vnitra v letech 2009 až 2010 a pak znovu od července 2013 do ledna 2014. I on se vyjádřil v komentářích ohledně videa, kde dal policista facku devatenáctileté slečně. Chování strážníka vyvolalo velkou a vášnivou diskuzi o tom, zda byl tento postup správný. A právě Pecina si myslí, že si za to může žena sama.

Facka mladé ženě

Ve videu je zachycena potyčka během kontroly městských strážníků. Podle Terezy Smažinkové, která na svůj účet záznam přidala, seděli u rybníka v Řepích ve čtyřech lidech, pravděpodobně měli všichni roušky, ale nová opatření udávají, že venku lze být maximálně ve dvou lidech.

Někdo na partičku lidí prý zavolal hlídku a policie je obklíčila. Devatenáctiletá slečna pravděpodobně se strážníkem mluvila ještě před natočením videa a až po jeho začátku od něj dostala facku tak silnou, že spadla na zem. Pak je natočena následná konverzace, když žena vstala.

Vyjádření bývalého ministra vnitra

"Podle mého názoru dívčinu nenaučili doma slušnému chování," začal Pecina v komentáři. "Kdyby to bylo jinak, viděli bychom celé video. Ne jenom ten sestřih," uvedl bývalý ministr vnitra. Několik lidí se rozhodlo s ním souhlasit, někteří naopak. Odpověděl tedy na pár komentářů ohledně odsuzování slečny z krátkého videa.

Nevychovaná slečna?

"Že je slečna nevychovaná, je patrné i z té sestříhané nahrávky. Jen to nechcete vidět," odpověděl komentujícímu Danielovi. Mnoho lidí si myslí, že chování strážníka bylo naprosto na místě a žena si facku zasloužila. Podle takových je totiž vysoce pravděpodobné, že video je jen sestříhané a vytržené z kontextu. Další jsou naopak na straně ženy, neboť policista se podle nich zachoval naprosto příšerně.

Městská policie předala video Inspekci Městské policie hlavního města Prahy k prověření. "Přestože zatím nevíme, co se přesně na místě odehrálo, již z videa je zřejmé, že se náš strážník nechoval profesionálně a jednal v rozporu se zákonem. Pro nás je to zcela nepřijatelné a velmi nás to mrzí," uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Vyjádření je i na Facebooku Městské policie hl. m. Prahy.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy