ČT natočí seriál Láska v čase korony, uvede ho ještě v dubnu

pondělí, 6. dubna 2020, 10:10 Aktuality, TV, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

ČT začne příští týden natáčet šestidílný seriál Láska v čase korony, do vysílání ho zařadí ještě na konci dubna.

Zdroj: ČT

Zdroj: ČT

Česká televize i přes rušení filmových produkcí natočí pandemiální seriál s názvem Láska v čase korony. Podle ČT má jít o humorný seriál k současné situaci. Připravují ho autoři rodinného seriálu Poldové a nemluvně pod vedením Tomáše Baldýnského.

Samotné natáčení začíná 14. dubna ve Vokovicích, za dva týdny na to se objeví v pondělním vysílání ČT1 od 27. dubna ve 21.10 hodin. Do vzniku zápletek zapojí ČT i diváky, kteří mohou posílat své historky. Plánovaných šest epizod rozehrává na pozadí pandemie příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku.

Natáčení kvůli platným nařízením vlády neprobíhá klasicky, na place budou přítomni pouze herci a robotické kamery, počet členů štábu bude minimální, uvedla ČT.

Scénáře i organizace natáčení vzniká během telekonferencí. Představitelé jednotlivých rolí nebudou mít roušky, proto je ztvární jak reální životní partneři, kteří spolu sdílejí i v civilním životě domácnost, nebo herci, mezi kterými bude při natáčení reálná bariéra, například dveře.

„Chodím denně do divadla šít roušky a vůbec by mě nenapadlo, že bych mohla v této situaci točit. Ještě jsem nedostala celý scénář, takže se ke své postavě nemohu úplně vyjádřit, pouze vím, že jde o ženu, která není spokojena v manželství a do cesty ji přišel nový muž. A právě karanténa ji brání se s ním scházet. Dál opravdu nevím. Jsem moc zvědavá na samotné natáčení, které nebude standardní, protože se budou muset dodržovat jistá ochranná opatření. Je bezvadné, že něco takového vzniká a žije se dál,“ uvedla herečka Zita Morávková.  

-mav-