InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V lázních Berta investovali do nového vybavení. Objednané pobyty klientům posunou

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

TŘEBOŇ – Současná rekonstrukce slatinných lázní Berta v Třeboni se chýlí ke konci, hotová bude v květnu. Na lázeňské hosty budou čekat jednolůžkové pokoje s větší obytnou plochou, a tím i vyšším komfortem. Celkově bude v lázních Berta 102 pokojů a 178 lůžek. „Rekonstruovaný lázeňský dům Berta bude mít 26 jednolůžkových pokojů, 67 dvoulůžkových pokojů a devět apartmánů,“ upřesnil jednatel lázní Vilém Kahoun. Lázně investují 72 milionů korun, částka narostla z původních 60 milionů, kdy se navíc rekonstruoval bazén a saunový svět.

„Částka 72 milionů korun je včetně DPH. Jedná se o vybavení a o související opravy a investice. Konkrétně: Z hlediska nového vybavení se jedná zejména o dodávku a vybavení nové hlavní kuchyně a kuchyně pro restauraci Adéla (technologie gastro) v hodnotě 26,5 milionů korun včetně DPH, dodávku interiérů pro novou hlavní jídelnu, starou jídelnu, restauraci Adéla a salonky, nový nábytek do pokojů a koupelen v hodnotě 20,5 milionů korun včetně DPH či nové televizory za 0,9 milionu korun včetně DPH. Z hlediska investic se jedná o rekonstrukci saunového provozu v hodnotě 4,1 milionu korun včetně DPH a opravy vybraných místností v hodnotě 11,9 milionu korun včetně DPH (které nejsou předmětem zakázky, jejímž investorem je město Třeboň). Z hlediska oprav se jedná zejména o opravu bazénové vany v hodnotě 2,85 milionu korun včetně DPH, opravu bazénové technologie v hodnotě 2,45 milionu korun včetně DPH a řada dalších oprav," rozebral výdaje Vilém Kahoun.

Nabídka lázeňských pobytů je za normální situace rozdělena do dvou základních oblastí. „Z prostředků veřejného zdravotního pojištění jsou poskytované komplexní a příspěvkové lázeňské rehabilitační pobyty. Druhou částí jsou to pobyty samoplátců. Těch je řada, nabídka je pestrá a klienti si mohou zvolit mezi kratším či delším pobytem," uvedl Vilém Kahoun.

Do lázeňského domu (LD) Berta už mají také od zájemců nějaké objednávky pobytů. Ovšem v současné době je zákaz přijímání nových klientů. „Pobyty do rekonstruované budovy LD Berta byly (jsou) rezervované na termíny od 18. května, do penzionů od letošního března. Samozřejmě za předpokladu, že vláda uvolní zákaz. V současnosti nemůžeme přijímat nové klienty. Pokud klient s rezervací má zájem třeba změnit termín pobytu, tak v dohodě s klientem termín změníme či pobyt stornujeme," vysvětlil Vilém Kahoun.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace