Tipsarevič: Představte si ten skandál, pokud by se na US Open někdo z hráčů nakazil

6. 4. 2020, 13:29
Aktuality 20
Pokud Američané letos uspořádají US Open, vystaví se velkému riziku. Myslí si to bývalý srbský tenista Janko Tipsarevič, který uvažoval o situaci, kdy by se někdo z hráčů během turnaje nakazil koronavirem a pak chtěl organizátory zažalovat.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič (© AFP)

"Pořád nevylučuju možnost, že se ještě letos bude hrát. Ale US Open vidím s velkým otazníkem," řekl Tipsarevič balkánskému webu Sport Klub.

"Myslím, že Spojené státy americké budou nejhůře zasaženou zemí pandemií koronaviru a bude tak strašně těžké dostat situaci pod kontrolu ještě do konce srpna, kdy je na programu US Open," uvažuje pětatřicetiletý Srb, který loni ukončil kariéru.

Epidemie v Americe propukla později než v Evropě a počet pozitivně testovaných pacientů v závislosti na počtu obyvatel zatím není tak vysoký, jak v nejhůře zasažených států v Evropě.

Jen pro představu: v Americe je nyní na milion obyvatell pozitivně testovaných 1018 lidí, ve Španělsku 2888, ve Švýcarsku 2459, v Itálii 2133, ve Francii 1422 a v Česku 429. Čísla jsou však zkreslena také plošností testování

Podle Tipsareviče se ale bude situace výrazně horšit a bylo by bláznivé v současnosti pořádat tak velkou akci, jako US Open. Navíc připomíná i aféru z roku 2015, kdy Americká tenisová asociace (USTA) musela po prohraném soudu zaplatit slušný balík Kanaďance Eugenii Bouchardové.

"Asi si pamatujete, jak Bouchardová před pár lety upadla v šatně a zažalovala pořadatele US Open. Soud pak vyhrála a jako odškodné dostala pár milionů dolarů," zavzpomínal čtvrtfinalista z let 2011 a 2012 Tipsarevič.

"A umíte si představit situaci, kdy se organizátoři rozhodnou US Open pořádat, někdo z hráčů se nakazí a bude mít vážné následky? Jen si představte ten skandál," zamyslel si bývalý osmý hráč světa Tipsarevič.

Začátek grandslamu v New Yorku je naplánován na 31. srpna, o týden dříve začíná kvalifikace. A dalo by se očekávat, že pořadatelé by se před případnými žalobami chtěli předem pojistit. Ať už u pojišťoven, nebo přímo se samotnými hráči podpisem smluv o startu na vlastní nebezpečí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Fandina
Na druhou stranu, kdyby se hrálo v nějakém omezeném režimu kvůli epidemii, tak by asi nebylo tak jednoduché organizátory kvůli nákaze zažalovat. I když, právníci umí všechno ... úsměvf
Reagovat
gigin
https://www.madrid-open.com/en/mutua-news/the-mutua-madrid-open-to-be-played-online-from-home/
Reagovat
Nola
kto sa moze zucastnit? kazdy, kto ma konzolu? :D budu sa pridelovat aj body do rankingu?

ale napad super, chvalim Feliho
Reagovat
gigin
Povolili tenis!! Ale nemůžem spolu do sprch pak.
Reagovat
Krisboy
Můžete, ale rozestup dva metry. Takže jenom okukování, nenechavé pracky si nechte jen pro sebe!
Reagovat
gigin
Tak dobrá "čumenda" aspoň. To sa promoří časem.
Reagovat
a.magerova
Uhrajte TO na druh - družka... a pak se můžete i mydlit... ;-)
Reagovat
gigin
Expertní tým. Maximálně dostanu přes hubu od městského policajta. Ale za TO mi TO stojí.
Reagovat
Krisboy
Tak tenis sice povolen je, ale pouze venku, v halách nikoliv. Takže nic, venkovní kurty nejsou připravené. A jak se připraví ve dvou lidech, nevím... musely by se ještě povolit hromadné brigády :(
Reagovat
gigin
Jo no a shazovat nafukovačky ve dvou je taky obtížné. Jedině expertní tým z Lán by to dal. Nebo Fulnek možná s náčelníkem.
Reagovat
EllNino
my už máme připraveno :) jedem bomby
Reagovat
blixa
Pšššššt, to neříkej nahlas !!! Určitě jste museli porušit řadu vládních usnesení a Ultras s turistou tě napráskají vůdci !!!! ;-)
Reagovat
EllNino
No přesně :)
Reagovat
Krisboy
Nesháníte čtvrtýho? :)
Reagovat
FulnekUltras
A já říkám - čecháčkům zatím moc nepovoluj, bratře plukovníku. Nebo z toho tady budeš mít zase jenom "demokratický" bordel.

https://www.youtube.com/watch?v=l4CMKuWj5S4
Reagovat
smazaný uživatel
Nakazit sa v práci?...

To tu ešte nebolo, škandál.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
paddy
Z článku plyne, že vlastně nejvíce peněz na jednom GS vydělala Bouchard
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
A pak že je blbá ... :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist