Nově chystaný týdeník Hrot spustil zpravodajský web

pondělí, 6. dubna 2020, 16:55 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Připravovaný týdeník pro ekonomiku, politiku a byznys s názvem Hrot spustil svůj web. Tištěná verze má následovat.

Zdroj: Tydenikhrot.cz

Zdroj: Tydenikhrot.cz

Společnost Hrot spustila v pondělí 6. dubna zpravodajský web Tydenikhrot.cz. Následovat má podle pondělního sdělení „už brzy“ tištěný magazín.

Hrot připravují redaktoři, kteří do loňského roku pracovali v týdeníku Euro. Šéfredaktorem je Vadim Fojtík, v redakci pracují i jeho zástupci Pavel Páral a Tomáš Jeník. Tvářemi nového titulu jsou také šéfanalytik Miroslav Zámečník, šéfeditor Ivo Čermák, šéf webu Jiří Holuša či art director Tomáš Novák.

Provozovatelem webu je společnost Hrot s.r.o. a většinovým vlastníkem Touzimsky Publishing investora Jana Veverky, v níž mají podíly další investoři. Má jít především o jeho osobní přátele, s nimiž dlouhodobě spolupracuje. Součástí webových stránek nově připravovaného týdeníku budou také články z týdeníku The Economist.

„Portál se rodí do vskutku vyhrocené doby, a nejde zdaleka jen o aktuální virovou epidemii. V tomto světě by nemělo chybět médium, které nevlastní jeden oligarcha prosazující své obchodní zájmy, nebo druhý, který ho má jako atomovou zbraň proti tomu prvnímu. Médium, které neřeší své vlastníky, ale vyrůstá z hodnot, na nichž je založena západní společnost – svobody jednotlivce, soukromého vlastnictví a volného trhu. Médium, které stojí na straně všech, pro něž jsou tyto hodnoty důležité a cítí, že je nejvyšší čas je hlasitě bránit,“ uvedla v oficiálním oznámení redakce nového titulu.

-mav-