Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Finanční injekce pro firmy v Praze už tento týden? Město sežene půl miliardy na bezúročné úvěry

Autor: ČTK - 
6. dubna 2020
19:51

Program na bezúročné úvěry pro pražské firmy zasažené v souvislosti s koronavirem by měl být spuštěn tento týden. Hlavní město by do něj na krytí úvěrů mělo vložit více než půl miliardy korun, další peníze v podobném objemu přidá stát. Podnikatelé by tak měli mít k dispozici čtyři až pět miliard korun. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB) připravilo v minulých týdnech program na bezúročné úvěry s ročním odkladem pro firmy zasažené v souvislosti s koronavirem program COVID. Jeho druhá vlna byla financována z fondů EU, žádosti tak nemohli podávat pražští podnikatelé.

Není zatím jasné, zda budou žádosti přijímány v jedné nebo ve dvou výzvách, uvedl Havlíček. O půjčky budou podnikatelé stejně jako v případě programu COVID žádat prostřednictvím ČMZRB. Banka by měla magistrátu do středy poslat smlouvu. Radní Vít Šimral (Piráti) uvedl, že v ideálním případě by podnikatelé mohli začít o bezúročné půjčky žádat od poloviny příštího týdne.

Praha na pomoc podnikatelům upraví svůj evropský operační program Praha –pól růstu, z něhož hodlá získat potřebné finance. Pokud by Evropská komise změnu zaměření programu neschválila, příslušnou sumu poskytne stát. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v pondělí uvedl, že k tomu dostal příslib od ministra Havlíčka.

O bezúročné úvěry je enormní zájem. V první vlně programu COVID ČMZRB přijala přes 3200 žádostí přesahující deset miliard korun, v jeho pokračování eviduje 5900 žádostí v objemu 19 miliard korun. Podle Havlíčka se připravuje také COVID III, který by měl být v první fázi 20 miliard korun a bude se zvyšovat až na 40 miliard korun.

Petra Helclová ( 10. listopadu 2020 15:29 )

Dnes můžete mít rychlou půjčku od 30 000 do 9 700 000 Kč. Online aplikace telefonickým podpisem smlouvy v kanceláři. Vážná nabídka platí pro zaměstnance, důchodce, zaměstnance na částečný úvazek, matky na veřejném vzdělávání, samostatnou výdělečnou činnost, běžnou dobu zpracování do 30 minut. Peníze čerpáte vždy podpisem smlouvy. Rychlá jednání, jasné vypořádání smlouvy, jasné podmínky. Řešíte půjčky, směnky, půjčky, konsolidace, exekuce, podnikání, bydlení, rekonstrukce. Z pohodlí domova volejte pro více informací kontaktujte e-mailovou adresu:: petra­helco­va@gma­il.com
whatsapp +420607476514

monikalok ( 10. září 2020 09:58 )

Nabídka insolvencního úveru pro insolventníky. Ano, i když jste nesolventní, máte možnost si pujcit. Poskytujeme vám pujcky až do 960 000 Kc. Kontaktujte nás pro více informací.. WhatsApp: +420 607 476 823 nebo e-mail: jiri35527@gmail.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa