Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení

Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu
Hamilton
Zobrazit další 4 obrázky
Podívejte se také, jak hvězdy Hamiltona překvapily po Skypu malou holčičku, která se kvůli karanténě nemohla vypravit do divadla.

Když v únoru roku 2015 uvedl v divadle Public Theatre herec a zpěvák Lin-Manuel Miranda svůj muzikál Hamilton (celým názvem Hamilton: An American Musical), jednalo se o okamžitý hit. Historický životní příběh Alexandra Hamiltona, jednoho z Otců zakladatelů, byl totiž v inscenaci vyprávěn zcela revolučně. Písně, které napsal i složil sám Miranda (hrál si v původním obsazení i hlavní roli), v sobě totiž kombinují prvky hip-hopu, soulu, popu, R&B a tradičních muzikálových balad. Představení bylo v roce 2016 nominováno na rekordních 16 prestižních cen Tony, z nichž proměnilo celkem 11 včetně kategorie Nejlepší muzikál. V témže roce vyhrálo představení i Pulitzerovu cenu za drama. Není tak divu, že po Hamiltonovi byla velká poptávka.

Začátkem února informoval Lin-Manuel Miranda na svém Twitteru, že se 15. října příštího roku podívá Hamilton do kin. Bude se jednat o záznam představení, který byl natočen režisérem Thomasem Kailem (režíroval i samotné představení) dva týdny před odchodem původního obsazení. Následně bylo hollywoodskými zpravodaji doplněno, že práva na promítání záznamu koupila za gigantických 75 milionů dolarů (v momentálním přepočtu skoro 1,9 miliardy korun) společnost Disney. Server Deadline uvádí, že se jedná o nejvyšší zaplacenou částku, jakou kdy hollywoodské studio zaplatilo cizí společnosti za práva na již hotový film (obvykle studia takhle velké částky investují pouze do proektů, nad kterými mají od prvopočátku rozhodující kontrolu).

Později vyšlo najevo, že se film dostane jen do kin v Severní Americe (tedy USA a Kanada) a poté bude k dispozici na streamovací službě Disney+. Uvidíme, jak to bude na trzích, kde Disney+ na podzim nebude (nejspíš) k dispozici, jako třeba v Česku a na Slovensku. Za zhlédnutí Hamiltona s původním obsazením (jehož hlavní hvězdou byl Miranda) bysta zaplatili 500 dolarů (nějakých 12 a půl tisíce korun). Disney tak tímhle nákupem dává šanci vidět nejúspěšnější americký muzikál i těm, kteří by si jinak návštěvu divadla nemohli dovolit.

Na závěr se můžete podívat na roztomilé video Johna Krasinskiho, v němž hvězdy Hamiltona překvapily po Skypu malou holčičku, která se kvůli karanténě nemohla vypravit do divadla:

Zdroj: Deadline (1), Deadline (2), Twitter, Wiki

Galerie: 5

Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu Hamilton: Disney zaplatil gigantickou částku za záznam divadelního představení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest