I pořadatelé generálky ve Winston-Salemu jsou optimističtí, přípravy pokračují

7. 4. 2020, 08:48
Aktuality 3
Nejen pořadatelé US Open, ale také generálky v americkém Winston-Salemu, která je na programu týden před startem obvykle závěrečného grandslamu sezony, věří, že se jejich turnaj uskuteční v plánovém termínu.

Spojené státy mají k dnešnímu ránu přes 367 tisíc nakažených, suverénně tak vedou nepopulární žebříček v počtu nakažených koronavirem a se skoro 11 tisíci oběťmi jsou na třetím místě za Itálií a Španělskem. Přesto pořadatelé amerických turnajů věří, že svět bude mít pandemii koronaviru v létě pod kontrolou a jejich turnaje se uskuteční.

Organizátoři grandslamového US Open, jejichž areál se částečně proměnil v polní nemocnici, už před pár dny avizovali, že s termínem hlavní soutěže (31. srpna až 13. září) počítají. Optimističtí jsou zatím i pořadatelé poslední mužské generálky ve Winston-Salemu, která je na programu včetně kvalifikace od 22. do 29. srpna.

"Konání letošního a celkově jubilejního desátého ročníku je samozřejmě podmíněno mnoha aspekty. Ale jsem pořád optimista, že léto proběhne tak, jak jsme zvyklí," řekl nový ředitel turnaje Jeff Ryan.

Ryan i celý pořadatelský tým doufají, že jubilejní ročník ozdobí účast domácí hvězdy Johna Isnera. "John je samozřejmě vždy vítán. Rádi bychom ho tu měli, jelikož ho mají diváci velmi rádi. Nicméně jedná se o mezinárodní turnaj, takže vřele přivítáme všechny hráče, kteří budou mít zájem náš turnaj hrát."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Jaaa1978
oplati sa k tomu aj nieco pisat?
tenis ma tu smolu, ze je to sport pre vsetkych a vsade. ak by sa situacia v usa aj upokojila, ako si to predstavuju? bude to turnaj len pre hracov z usa? alebo z celej planety z nicoho nic sa im tam zacnu zlietavat tenisti?
nemyslitelne
Reagovat
tommr
trocha optimismu v týhle těžký době neuškodí ...
Reagovat
Fandina
Pokud je tam USA pustí, tak proč by se neslétávali. Jestli jsem to dobře pochopila, tak naši lidé už zase mohou cestovat ven, pracovní nebo služební cesty se může a to hraní tenisu je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist