Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Krásy Indonésie zblízka. Česká televize uvede cestopis Hledání ztracených světů s Romanem Zachem

Cestopis Hledání ztracených světů. foto: Česká televize

Tvůrci nového cestopisného cyklu chtěli divákům představit méně známá místa jižních indonéských ostrovů. Zaměřují se také na místní lidi. Průvodce pořadem Roman Zach si vyzkoušel práci v barvířské dílně nebo na čajové plantáži. Premiéra pořadu je ve středu 8. dubna ve 21:25 na ČT2.
  16:00

„Hned od počátku cesty po Indonésii a ponejvíc směrem dál na východ od Jávy jsme spolu s režisérem Jirkou Novákem chtěli koupit jakýkoliv pozemek, abychom si ztloukli alespoň jednoduchou dřevěnou boudu a mohli se v budoucnu vracet. Teď v březnu, přesně rok po našem natáčení, jsem do Indonésie chtěl vzít celou svoji rodinu. Virus nás ale zastavil. Vezmu je tam až to půjde, abych jim ukázal a sám zase zažil, jak může tolik lidi a tolik náboženství žít pod jednou střechou. Několik tisíc ostrovů a ostrůvků a rozdílných kultur, které spojuje neskutečný optimismus a tolerance,“ říká Roman Zach.

Roman Zach má ve filmu jednu z hlavních rolí.
Zkrocení zlé ženy v podání Tatiany Vilhelmové a Romana Zacha.

Štáb se zaměřil hlavně na ostrovy  Jáva, Bali, Lombok, Komodo, Flores a Alo. „Hledání ztracených hodnot a tradičního způsobu života je také hlavním motivem celého cyklu. Vedle cestopisného vyprávění podnikáme i jakousi symbolickou cestu ke kořenům civilizace a prostřednictvím putování hledáme cestu k sobě samým, pátráme po odpovědích, které moderní a do značné míry zmatená západní civilizace stále častěji hledá,“ vysvětluje režisér Jiří Diarmaid Novák

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!