https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahrada-se-zviraty-v-pardubicich-prisla-o-prijmy-ze-vstupneho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahrada se zvířaty v Pardubicích přišla o příjmy ze vstupného

8.4.2020 00:12 | PARDUBICE (ČTK)
Organizace se stará o 80 hospodářských zvířat, z nichž většinu zachránila ze špatných podmínek.
Organizace se stará o 80 hospodářských zvířat, z nichž většinu zachránila ze špatných podmínek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pohádková zahrada v Pardubicích, která se stará o opuštěná hospodářská zvířata, funguje nyní i díky darům veřejnosti. Lidé nosí zvířatům suchý chléb či jablka. Malá zoo je zavřená kvůli novému typu koronaviru a riziku jeho šíření. Řekla to provozovatelka Romana Vojířová.
 

"Lidé, kteří k nám teď nemůžou na návštěvu, nosí k bráně tvrdé pečivo, ovoce a zeleninu. Není úplně jednoduché ze dne na den zavřít, žili jsme ze vstupného a z akcí a programů, které jsme pořádali pro mateřské a základní školy," uvedla Vojířová.

Pečivo a další krmivo pro zvířata lidé podle Vojířové nosí poměrně dost. Krabice před vchodem naplní několikrát denně, nosí i tašky zvlášť. Dávají i drobné finanční dary. Další krmivo si zahrada kupuje.

"Potřebujeme jeden balík sena ani ne na týden, což stojí tak 1200 korun, k tomu jablka, mrkve, granule, krmivo ubývá rychle. Rezervu už moc nemáme," řekla Vojířová.

Organizace se stará o 80 hospodářských zvířat, z nichž většinu zachránila ze špatných podmínek. Výpadek příjmů zkusí nahradit sbírkou přes platformu Hithit. Přátelé zahradě vyrobili hrníčky, trička a samolepky, které si lidé mohou koupit.

"Musíme to zvládnout, jinou možnost nemáme. Nemůžeme sedět s rukama v klíně a brečet," řekla Vojířová.

Zvířata teď hlavně strádají z nedostatku pozornosti. Návštěvníci jim chybí. "Nudí se. Jsou zvyklí na mazlení, hlazení, že se jim někdo věnuje. Jsem tu na všechny sama, nestihnu je umazlit, chybí jim lidský kontakt, ruch, který tu normálně funguje," dodala Vojířová.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Lucie Jelínková
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist