Strach o Josefa Laufera (80): POŠKOZENÝ MOZEK? 24 dní v bezvědomí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strach o Josefa Laufera (80): POŠKOZENÝ MOZEK? 24 dní v bezvědomí...

Fotografie
Fotografie (internal)

Už 24 dní leží Josef Laufer (80) v bez vědomí na koronární jednotce pražské Nemocnice Na Homolce. A zprávy nejsou vůbec optimistické. Lékaři se prý dokonce obávají toho, že může mít poškozený mozek...

Banální a plánovaná operace srdce kvůli nedomykavosti chlopně se tak zpěvákovi může stát osudnou. Podle zdroje z blízkého Lauferova okolí se mají věci jinak, než jak se všichni domnívají.

Jiná diagnóza

„Pepík uprostřed zákroku zkolaboval a po operaci se jim neprobudil z narkózy,“ prozradil deníku Aha! nejmenovaný zdroj s tím, že lékaři přímo touží po tom, aby se jim pacient probudil. „V narkóze totiž mohlo dojít k poškození mozku,“ pokračoval smutně zdroj Aha! Mozek se pokaždé z narkózy určitou dobu vzpamatovává a s přibývajícím věkem na to potřebuje samozřejmě více času, ve většině případů není ale důvod k obavám. „K úmrtí v narkóze či po ní sice občas dochází, se samotnou anestezií však v drtivé většině případů nesouvisí. Příčinou totiž bývá jiná pacientova diagnóza,“ vysvětluje jeden z anesteziologů.

Příliš mnoho narkóz

Jak je to v případě Josefa Laufera, se můžeme jen domnívat. Někteří jeho kolegové si myslí, že příčinou je několik narkóz, které zpěvák poslední dobou podstoupil kvůli různým zdravotním komplikacím včetně endoprotéz kolen.

Kamarád Větrovec: Byl zdravý jako rybička

„Obávám se, že Pepík přehnal ty narkózy, vždyť on byl jinak zdravý jak rybička,“ domnívá se klavírista Pavel Větrovec (70), který s Lauferem nejen spolupracoval. „Hráli jsme s nadšením s Amforou fotbal. Vždyť kvůli tomu a tenisu si Pepík nechal spravovat kolena. Byl to sportovec tělem i duší,“ pokračoval Větrovec, který se teď stejně jako všichni ostatní může jen modlit, aby se zpěvák probudil co nejdřív.

Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová?

Video se připravuje ...

Přečtěte si
makmark
8. 4. 2020 • 11:49

To člověka napadne ihned, když se neprobere z narkozy, že teď už jde jen o lékařskou ztracenou prestiž ten pruser nějak zpytlikovat čili odsunout neboztika do rádoby živého stavu

hejhej
8. 4. 2020 • 11:07

Každý tisk informuje jinak.
Umělý spánek a bezvědomí není totéž.
Novináři , pokud něco napíši by se měli informovat a nepsat bláboly.

mbmb
8. 4. 2020 • 08:08

Poškozený mozek má i ten novinář co píše denně jeho blafy

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.