Simona Stašová a Michal Dlouhý si v Divadle ABC zahrají manželský pár

Vím, že víš, že vím - Simona Stašová a Michal Dlouhý foto: L. Hatašová

Již 7. března se v Divadle ABC odehraje dlouho očekávaná premiéra italské komedie Vím, že víš, že vím…, ve které se v režii Vladimíra Strniska představí v hlavních rolích Simona Stašová a Michal Dlouhý. O inscenaci promluvili na tiskové konferenci 25. února v kavárně Divadla ABC.

„Je to pravá tragikomedie. Je to bláznivý, ale hra má neuvěřitelnou hloubku,“ říká o inscenaci Simona Stašová. Diváci se mohou těšit na komedii plnou překvapení, zvratů, krásných lží, bouřlivých scén i italského humoru. Co se stane, když člověk začne na svůj život pohlížet očima těch druhých? Na počátku je pouhý omyl. Soukromý detektiv si splete sledovanou osobu a místo manželky prominentního politika začne sledovat úplně obyčejnou rodinu. Co se skrývá pod pokličkou zdánlivě všedních dní všedního manželského páru středních let?

Onen manželský pár si zahraje právě Simona Stašová, která si za svého hereckého partnera vybrala Michala Dlouhého. O spolupráci s ním a s režisérem Vladimírem Strniskem uvažovala již delší dobu, protože se spolu pracovně potkali již před lety v Činoherním klubu. Na hru Rodolfa Sonega a Renata Giordana ji upozornila překladatelka Karina Havlů. „Italové zdramatizovali film Vím, že víš, že vím…, který byl v roce 1982 natočen s Albertem Sordim a Monicou Vitti. Tento projekt by za normálních okolností nikoho nenapadlo dát na jeviště, protože jsou tam filmové dotáčky. Ale je to napadlo a já jsem jí okamžitě řekla, ať to přeloží,“ popisuje Simona Stašová, pro niž je Itálie doslova srdeční záležitostí.

Premiéra se odehraje 7. března v Divadle ABC, resp. v Městských divadlech pražských, kde jsou Simona Stašová i Michal Dlouhý stálými hosty a diváci je zde mohou vídat v oblíbených inscenacích – Simonu Stašovou v Shirley Valentine, Michala Dlouhého v komediích Listopad a Hráči.

Rodolfo Sonego, Renato Giordano

Vím, že víš, že vím…

Režie: Vladimír Strnisko

Překlad: Karina I. Havlů

Dramaturg: Věra Mašková

Výprava: Michaela Červenková

Hrají: Simona Stašová, Michal Dlouhý, Andrea Daňková, Vasil Fridrich / Petr Vančura

Premiéra 7. března 2015 v Divadle ABC