Kingová se chtěla s kariérou rozloučit na domácím turnaji. Kvůli koronaviru rozlučka neproběhne

8. 4. 2020, 09:56
Aktuality 0
Dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Vania Kingová původně plánovala, že se s úspěšnou kariérou rozloučí na domácím antukovém turnaji v Charlestonu. Jednatřicetiletá Američanka ale nakonec kariéru kvůli pandemii koronaviru ukončila "v tichosti".
Profily hráčů
Vania Kingová

Kingová na kurtech zářila hlavně ve čtyřhře. Se svými parťačkami získala celkem 15 titulů na hlavním okruhu, z toho dvakrát triumfovala na grandslamech (Wimbledon a US Open 2010), pokaždé po boku Kazašky Jaroslavy Švedovové. V deblovém žebříčku to nejvýše dotáhla na třetí příčku.

Dílčí úspěchy ale zaznamenala i ve dvouhře, ve které získala jeden titul (Bangkok 2006). Jejím žebříčkovým maximem je 50. místo. Na grandslamech se nejdále dostala do třetího kola.

Poslední soutěžní zápas odehrála 31letá Američanka na menší akci WTA 125k v Indian Wells. Rozlučku s profesionální kariérou si chtěla protáhnout v Indian Wells, Miami a zakončit ji v Charlestonu, jenže její plány zhatila pandemie koronaviru. Hlavním důvodem ukončení kariéry jsou časté problémy s kotníkem.

Kingová teď bude pomáhat lidem postiženým koronavirem. "Je tu spousta lidí, kteří pomoc potřebují. Samozřejmě nemůžu pomoci všem, ale pokud pomůžu alespoň pár lidem, tak to snad jejich tíživou situaci zlepší." Po skončení pandemie koronaviru by se ráda natrvalo usadila v Austrálii.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist