Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Osobnosti přejí k Mezinárodnímu dni Romů: Lepší než proklínat temnotu je zapálit svíčku. But bacht the sasťipen!

08. dubna 2020
Čtení na 1 minutu

U příležitosti Mezinárodního dne Romů posílají různé osobnosti prostřednictvím první romské internetové televize ROMEA TV vzkazy a přání všem Romům. Ve videu zaznívají poselství v romštině i češtině například od redaktorky Českého rozhlasu Ivety Demeterové, muzikanta Milana Kroky, zpěvačky Eriky Fečové, ředitele organizace Vzájemné soužití Kumara Vishwanathana, módního návrháře Pavla Berkyho, ředitele Nadačního fondu proti korupci Karla Škáchy, ředitelky Nadace Albatros Jindry Marešové, aktivisty Jožka Mikera a dalších.

“Chtěl bych vám popřát z celého srdce, nám všem, mnoho štěstí, hlavně pevné zdraví v této nelehké době epidemie a ať se tady setkáváme ještě mnoho let. But bacht the sasťipen,” říká ve videu Emil Voráč, ředitel organizace Khamoro.

“Slavíme Mezinárodní den Romů a já bych vám všem k němu něco vzkázala. Udělám to schválně pod portrétem Petera Benensona. To je člověk, který založil dnes už mezinárodní hnutí na ochranu lidských práv pod vlivem přísloví, že lepší než proklínat temnotu je zapálit svíčku. Za Nadaci Albatros mám velkou radost, že můžeme doprovázet desítky mladých studentů a studentek na cestě ke vzdělání a pozorovat, jak vysoko míří,” říká ve svém videovzkazu Jindra Marešová a v romštině pak pokračuje v přání zdraví a štěstí nejen dnes k Mezinárodnímu dni Romů, ale po celý život.

Přání připojil také Kumar Vishwanathan: “Gratuluju všem Romům k Mezinárodnímu dni Romů. Milí přátelé, jednou to všechno pomine a budeme silní. Ať se všem daří.”

Na další z pozdravů a přání k Mezinárodnímu dni Romů se můžete podívat ve videu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon