Na velká plátna českých kin snímek momentálně nedorazí, a tak se Petr Jákl rozhodl jej představit divákům přes portál www.vasekino.cz, který zprovoznila Asociace provozovatelů kin. Portál pomáhá překonat kinům těžké období a zároveň zprostředkovává divákům sledování filmů bez reklam a ve vysoké kvalitě, stejně jako v kině. Do projektu se zapojilo přes 80 jednosálových kin z celé republiky a prodej lístků probíhá online přes prodejní systémy jednotlivých kin. Divák tak má možnost podpořit svého oblíbeného provozovatele v této těžké době vstupným na virtuální projekci ve výši 70 Kč.

Snímek Nejvyšší pocta mohou diváci vidět premiérově ve čtvrtek 16. 4. od 20:00 a v sobotu 18. 4. také od 20:00. „Mrzí mě, že film nemůže být uveden v kinech, ale na druhou stranu projekt Vaše kino je natolik zajímavý, že jsme se rozhodli Nejvyšší poctu odpremiérovat takto. Je to něco úplně nového a v této době jediná možnost. Je jasné, že film nedostane šanci vydělat to, co v kinech, a proto další projekty čekají na jejich spuštění. My jsme se nakonec rozhodli podpořit kina právě v této chvíli a spolu s nimi i neziskový sektor, takže celý zisk filmu ze streamingu, což bude přibližně polovina vstupného, půjde na dobrou věc. On totiž i film Nejvyšší pocta je o tom, že si lidé pomáhají a díky tomu to někam dotáhnou. My se s tím plně ztotožňujeme, pokračujeme v duchu této myšlenky a doufáme, že se připojí i spousta diváků,“ vysvětlil producent.

VIDEO: Producent a režisér Žižky Petr Jákl: Kdy ukáže film za půl miliardy?

Video
Video se připravuje ...

Producent a režisér Žižky Petr Jákl: Kdy ukáže film za půl miliardy? Petr Macek, Lukáš Červený

Petr Jákl zisk z takto prodaných vstupenek věnuje Terapeutickému centru Modré dveře, která byla vyhlášena neziskovou organizací roku 2018. Poskytují krizovou pomoc jako první záchytný bod pro děti i dospělé v krizi a následně se jim věnuje v rámci psychoterapie, jak individuální, tak rodinné. Tím umožňuje celému rodinnému systému překlenout těžká životní období, jako jsou rozvody či domácí násilí, s minimalizací škod. Slouží také jako prevence vzniku duševních onemocnění. V současné chvíli pomáhá všem, kteří to v této době nejvíce potřebují.

VIDEO: Petr Jákl streamuje nový film Nejvyšší pocta online, celý výdělek půjde na charitu

Video
Video se připravuje ...

Petr Jákl streamuje nový film Nejvyšší pocta online, celý výdělek půjde na charitu. 

Fotogalerie
37 fotografií