Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Skokanské legendy nekončí. Kasai s Ammannem chystají pokračovat až do olympijských her v Pekingu

Sport

  18:02
Bern - Čtyřnásobný olympijský vítěz Simon Ammann chce skákat na lyžích do čtyřiceti let. Osmatřicetiletý Švýcar oznámil, že si kariéru protáhne minimálně o dvě sezony s vidinou olympijských her v Pekingu 2022.

Kasaiův tréninkový skok. foto: Reuters

Ammann má za sebou ročník, v němž bylo jeho nejlepším výsledkem ve Světovém poháru 16. místo v Oberstdorfu. Na stupních vítězů byl dvojnásobný mistr světa naposledy před dvěma lety na Kulmu a na vítězství čeká od listopadu roku 2014.

„Pořád si hodně věřím, že na to mám. S vidinou olympijských her - což je největší cíl každého sportovce - jsem přesvědčen, že dokážu znovu dosahovat špičkových výsledků,“ uvedl na webu Švýcarské lyžařské asociace Ammann, jenž jako jediný skokan v historii vyhrál na dvou ZOH oba individuální závody (v letech 2002 a 2010).

Minulý týden oznámil pokračování v kariéře s cílem OH 2022 další skokanský veterán, ještě o devět let starší Japonec Noriaki Kasai.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...