Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

Ríh

Ríh
(5 hlasů)
98%
přihlaš se a hodnoť
Věk
Neznámý
Pohlaví
Hřebec
Druh
Kůň
Titul
Hřebec Kara Ben Nemsího
Role
Vedlejší
Karma
spoiler (zobraz kliknutím)Kladná
Autor
Hraje
Výskyt
Ríh je hřebec patřící slavnému dobrodruhovi Kara ben Nemsímu, německému cestovateli a bojovníkovi proti bezpráví. Tohoto koně (jehož jméno v jazyce Arabů znamená vítr) získal darem od šejka Haddádů Muhammada Amina. V filmové verzi není původ koně vysvětlen.

Vzhled

Na první pohled se jedná o ušlechtilé a dobře stavěné zvíře s hrdým držením těla a ladnými pohyby. Ríhovo tělo je celé černé, a to včetně hřívy a ohonu. Má dlouhé a silné nohy s mohutnými svaly, štíhlé boky a masivní přední část těla.

Kara ben Nemsí na Ríhovi

Kara Ríhovu krásu doplňuje postrojem s mnoha ozdobnými doplňky, mezi nimiž převládají třásně z červené kůže. Krom sedla nosí tento kůň často také pouzdra se zbraněmi a náboji.

Povaha

Ríh je nadán velkou inteligencí a zvířecími pudy. Svého pána, Karu ben Nemsího bezmezně miluje a je ochoten pro něj udělat cokoliv, mnohdy je to právě on, kdo jej zachrání před nebezpečím svou oddaností a odvahou. Říká se, že ve svém sedle nestrpí nikoho jiného než svého pána, pokud se jej někdo jiný pokusí osedlat, zpravidla je koněm odehnán. Ríh v sobě nezapře své divoké předky a pokud se rozzuří, dokáže být velmi nebezpečný. Pouze Kara dokáže jeho žár zkrotit, ba co víc – Ríh jej poslouchá na slovo a v podstatě rozumí jeho řeči.
Jméno Ríh nemá tento černý hřebec pouze pro okrasu. Dokáže v trysku vyvinout neuvěřitelnou rychlost, obratně mění směry a bez problémů překoná většinu překážek, které se mu postaví do cesty. Pokud mu Kara ben Nemsí položí za jízdy ruku mezi uši a zvolá “Ríh“, oř si v rychlosti nezadá s větrem v bouři.

Pozor: Následující část textu může obsahovat vyzrazení děje a osudu postavy!

Ve filmu Žut Ríh pomáhá svému pánovi v boji proti balkánským banditům, vedeným tajemným padouchem Nirwanem. Ten nakonec ztratí veškeré své komplice a pokusí se před trestem v Karově osobě prchnout na koni. Ríh však svého pána nezklame a tam, kde se padouchův kůň zřítí do propasti, on svým skokem skalní průrvu překoná. Bohužel, nedlouho poté prokáže Karovi poslední službu, když jej vlastním tělem zachrání před zákeřným útokem Nirwanova stoupence Manacha el Barši. Rána je pro hřebce smrtelná.
V knižní sérii Ve stínu Pádišáha má Ríh podobný osud, smrtelnou ránu mu zasadí padouch Babbeh. Také zde kůň svou smrtí vykoupí život svého pána.
Autoři popisu: Dagomir; -
Blízcí

pro MÉNĚ REKLAM se přihlaš a komentuj postavu Ríh

13.12.2020 16:46
Jenom Dagomir-jakožto arabský plnokrevník nemůže mít dlouhé nohy. Arabští plnokrevníci nejsou dobří skokani protože mají krátké nohy. Ovšem, ve filmu měl dlouhé nohy, ale zcela jistě to nebyl arabský plnokrevník(Taktéž neměl štičí hlavu[prohnutá hlava]). Ale jinak popis moc pěkný.
#512256      
+0
Dagomir
To víš v koních já se nevyznám :) ale opraveno
27.12.20 16:00
Kymopoleia
Nevadí, alespoň neděláš jako kdyby jsi byl/a mistr světa.
27.12.20 16:03

přidal: Amisa-san
Další ze světa
Ribanna
44944 zobraz
Richard Forsythe
1260 zobraz
Ríh ml.
1954 zobraz
Robert Merril
12904 zobraz

Všechny postavy

Hodnocení uživatelů

Nathalie - 100%
Natali Rocher21 - 90%
EllaJones30 - 100%
Dagomir - 100%
Amisa-san - 100%





Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc | vypnout náhledy
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.0692