9. 4. 2020

Novinka pod lupou: Broke (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Broke
Žánr sitcom
Stanice CBS
Premiéra 2. 4. 2020
Vysílání čtvrtek, 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Mom
Konkurence Grey's Anatomy (ABC), In the Dark (The CW), Deputy (Fox), Indebted (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Svobodná matka tak tak přežívá. Její život se obrátí vzhůru nohama, když se jí do života po letech připlete její bohatá sestra s dobrosrdečným manželem a jejich věrným asistentem. Všichni tři jí přijdou před práh domu, jelikož potřebují novou střechu nad hlavou poté, co zbankrotují.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sitcomy to u mě mají hodně těžké. Mám ráda humor, ale sedne mi jen málokterá komedie. Vždycky proto přicházím k novým komediálním seriálům s jistými obavami, jak se to vyvine a jestli u toho neztratím příčetnost.

Broke nebude patřit k mým oblíbeným. Nevidím to jako největší katastrofu pod sluncem, ale ani jako nový hit. První díl utekl solidně rychle, našlo se zde pár zajímavých a vtipných situací i hlášek. Postavy taky vypadají, že budou mít co nabídnout, alespoň na pár sérií.

Celkově to je ale seriál, na který rychle zapomenete. Píšu názor hned, jak jsem díl odsledovala, a v podstatě si jen těžko vybavuju, co se v něm vlastně dělo. Příchod postav na scénu, návštěva školy, studentský film o rodině a pes, tak by se to asi dalo shrnout. Postavy jsou typické, jaké od sitcomu čekáte – každá je úplně jiná, má jiné klady, zápory a svůj vlastní styl, takže nikdo nesplývá dohromady. Ale nikdo ani nevyčnívá.

NCIS jsem neviděla, takže Pauley pro mě není lákadlo. V této komediální roli mi ale vůbec nesedla, takže mi nezbývá, než doufat, že v NCIS se mi jako nerdka bude líbit víc.
  • rychle utíká
  • pár povedených okamžiků
  • ničím nevyčnívá
  • rychle zapomenete
  • postava matky
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tento seriál jsem se těšil od oficiálního oznámení, prostě návrat Pauley Perrette po odchodu z NCIS v seriálu, ze kterého je sama nadšená. Konečně je to tady a já mám pocit, že tomu něco chybí.

Pauley role naprosto sedla, o tom není pochyb, jde to vidět už při úvodní scéně s hořákem. Role sedly i zbytku obsazení, jen právě už těmi postavami se začíná pilot řadit seriál mezi průměry a odškrtává si postupně kolonky, co by sitcom měl mít. To ale fakt není dobře.

Já fakt nechci být na pilot přísný, ale on byl celkem zklamáním. Asi dám šanci ještě alespoň jedné epizodě, přeci jen pilot je natočený jakou dobu. Epizoda totiž, jak bývá zvykem, byla delším promem, ve kterém jsme už v květnu mohli vidět vlastně všechno, co se v úvodní epizodě stane. Bylo tady pár pokusů o vtipy, něco i bylo trochu vtipné, ale celkově spíš nic moc, což u sitcomu nestačí.

Příběhově se jedná o dost předvídatelnou epizodu, ale tak pořád je tu i ta věc „vyzrazujícího“ promo videa. Střet dvou rozdílných vrstev se začíná stávat standardním motivem pro vtipné situace, ale hold vždycky to prostě nevyjde, což je další zklamání. Pilot zkrátka neproměnil ani tu trochu potenciálu, kterou měl, a obávám se, že do další sezóny nepřežije. Za normálních okolností by jej možná stanice stáhla a vrátila až do letního programu, ale třeba to ještě další epizody vytáhnou, doufám v to.

  • návrat Pauley Perrette
  • boj sester
  • obsazení
  • prostor ke zlepšení
  • předvídatelné
  • nenaplněný potenciál
  • takové delší promo
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Stejný podprůměr jako Indebted. Jen s tím rozdílem, že tady nebyly ani sympatičtí herci. OK,...
před 3 roky
jesmot

jesmot

Celkem se divím, že jsi do toho šla, když ti bylo jasné, že je to jako přes kopírák. No z tohoto...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Já se ještě pořád snažím udržovat přehled o seriálech Velké pětky, pokud nejde vyloženě...
před 3 roky
Další články k tématu