Auta českých fotbalistů zavážejí jídla pro pražské lékaře

Sport Sport
9. 4. 2020 17:34
Nevšední zásobovací vozidla dopravují tento týden jídla pro personál do FN Motol a ÚVN Střešovice. Klíčová zdravotnická zařízení v Praze dostávají každý den v součtu 150 jídel, která závaží vozy Volkswagen s polepem jmen Petra Čecha, Pavla Kadeřábka, Ladislava Krejčího a Davida Pavelky.
Obědy pro lékaře ve Střešovicích v Motole vozí "fotbalová" auta
Obědy pro lékaře ve Střešovicích v Motole vozí "fotbalová" auta | Foto: Sport Invest

"Se všemi čtyřmi fotbalovými osobnostmi jsme na startu roku navázali osobní spolupráci, jejíž součástí bylo mimochodem užívání našich aut s individuálním potiskem karoserií. Auta však nyní z důvodu aktuálních opatření nemají pro hráče ani pro nás využití. Tento nápad vznikl spontánně a bleskově se jej podařilo zrealizovat," říká ke společné iniciativě Jakub Bouda ze společnosti Volkswagen osobní vozy. "Lékaři, sestřičky a další zdravotnický personál jsou hrdinové dneška a mají náš plný respekt a velké uznání. Chtěl bych všem zúčastněným fotbalistům poděkovat, že věnovali svá auta a prostředky pro dobrou věc," doplnil Bouda.

"S Volkswagenem jsme spolupráci podepisovali především s výhledem na fotbalové Euro, ale v současnosti řeší celý svět jiné problémy. Jsem rád, že se dala dohromady tato akce, která pomůže především lidem v první linii. Zdravotníci po celém světě mají moji obrovskou úctu," řekl k nevšednímu zásobování David Pavelka.

Ve stejném duchu mluvil také Pavel Kadeřábek: "Je moc dobře, že jsem mohl tuto iniciativu podpořit. Zdravotní personál po celém světě je nyní jedním ze symbolů odvahy a vytrvalosti, stejně jako ostatní lidé v první linii si zaslouží absolutorium. Můj klub se podílí na pomoci v Německu, pro mě osobně bylo logické připojit se k této akci v Praze. Všem přeji, aby se situace co nejrychleji zklidnila."

Obědy pro zdravotníky jsou zaváženy jak ve formě hlavních teplých jídel, tak také baget, které si mohou nabídnout kdykoliv dle svých aktuálních časových možností.

"Nebylo o čem přemýšlet, tato akce jednoznačně dává smysl. Pozorně sleduji zprávy z Itálie, kde zdravotníci bojují vedle samotné nemoci také s obrovskou únavou a vyčerpáním. Čeští lékaři i další zdravotníci jsou na tom stejně. Přesto jsou nadějí pro své země, že se podaří tuto situaci dostat opět pod kontrolu," řekl k tomu záložník italské Boloni Ladislav Krejčí.

Dramatický průběh epidemie panuje i ve Velké Británii, kde momentálně pobývá brankář Petr Čech. "Spolupráce s Volkswagenem je poměrně široká, zahrnuje mimo jiné také podporu mé letní Fotbalové školy. A ačkoliv věřím, že se s dětmi na přelomu června a července skutečně potkáme, v těchto chvílích se kvůli pandemii koronaviru priority nás všech výrazně změnily. Jsem proto moc rád, že vznikla tato možnost pomoci lidem v první linii, kteří naši pomoc potřebují nejvíce. Všichni, kdo pomáhají lidem v boji proti koronaviru a denně riskují, že se mohou sami posunout do pozice nemocných, mají můj obrovský respekt a obdiv."

 

Právě se děje

Další zprávy