Zvýšený výkon služby

0 0 0

 

Nouzový režim, ve kterém naše republika již několik týdnů funguje, určuje zcela jiné priority. Viditelné je to také u strážníků Městské policie Příbram.

 

Zvýšený výkon služby, více strážníků v ulicích, užší spolupráce s Policií ČR, částečné odchýlení od běžné činnosti a vyšší tlak veřejnosti, to je stav, ve kterém v současné době pracují strážníci Městské policie Příbram. „Naši strážníci jsou v současné době v ulicích města potřeba více než kdy jindy. Z tohoto důvodu byly o víkendech posíleny jednotlivé směny a prodloužena pracovní doba,“ říká na úvod k činnosti strážníků starosta města Jan Konvalinka

V době vyhlášeného nouzového stavu se Městská policie Příbram zaměřuje především na kontrolu dodržování vládních nařízení. „K běžným výjezdům přibyla v této době řada na oznámení o pohybu osob bez roušek nebo shlukování se více osob na jednom místě. Při kontrole veřejného pořádku se zaměřujeme mimo jiné na kontrolu provozoven, zda jsou dodržována nařízení Vlády ČR, kontrolu prázdných objektů a činnost strážníků okrskářů je zaměřena nyní nejvíce na práci s osobami bez přístřeší,“ říká velitelka MP Jaroslava Vodičková

Priority se dle potřeby přesunuly trochu jiným směrem. „Strážníci mají nelehkou práci, kterou odvádějí velmi zodpovědně. Je pravdou, že některé činnosti, jako například kontrola parkování, je nyní utlumena, ale jsou situace, které se nemohou nechat bez povšimnutí. Jde například o parkování na nástupních plochách pro požární techniku, které nemůžeme za žádných okolností tolerovat,“ dodal starosta města. 

Městská policie Příbram v době trvání nouzového stavu zadokumentovala a k projednání předala více než dvacítku přestupků příslušným orgánům a další projednala na místě domluvou. 

 

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí 
eva.svehlova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946

 

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram

 

 



Počet zobrazení: 1506 | Aktualizováno: 09. 04. 2020