Když nehledáte „krabicky“ z kartonu, ale pro elektro, jděte si je vybrat přímo do TME.eu

Krabice a krabičky, nebo dokonce skříňky – nepoužívají se jen na balení zboží, úklid a převoz přepravními firmami. Slouží též v elektronice, kde nejenže mají účel estetický, ale především ochranný, a to i na poměrně vysokém stupni ochrany. Kde jinde než v elektrotechnice vyžadujeme mnohdy i 100% ochranu před vniknutím cizích těles, včetně prachu, a 100% vodotěsnost?

Jak je to se stupněm ochrany?

Pokud pro použití v elektrotechnice hledáte ty správné „krabicky“, najdete v sortimentu TME krabičky v různých stupních ochrany (označených jako IP). Víte však, co přesně znamenají?

IP je parametr, jenž označuje tzv. stupeň krytí. V našem případě jde o odolnost krabičky. Ta se udává dvěma číslicemi za označením IP. První číslo bývá v škále 0 až 6 a udává stupeň ochrany před nebezpečným dotykem a vniknutím cizích těles.Druhé číslo pak udává ochranu před vniknutím vody. Nejvyšší ochranu tak poskytuje IP 69. Tato extrémní ochrana před vniknutím prachu i tryskající vysokotlakou teplou vodou je většinou zbytečně vysoká. I když i tyto v nabídce TME najdete. Jejich výrobcem je BOPLA.

Univerzální krabičky pro elektro s mnoha zajímavými vlastnostmi

Krabičky sloužící k uložení a poskytnutí ochrany elektrických obvodů se liší celou řadou parametrů. E-shop TME.eu umožňuje podrobné vyhledávání, takže se nemusíte proklikávat stovkami produktů a snadno si vyberete krabičku například podle její velikosti, rozhodně však nejen podle ní.

Dostupná velikost krabiček je v šířce 17 až 603 mm, délce 23 až 800 mm a výšce 6 až 300 mm. K dispozici jsou tedy skutečně malinké krabičky, i ty, které už pokládáme spíše za skříňku. Barva tělesa krabičky je nejčastěji černá. K dispozici je i bílá či další barvy. Jinou barvu může mít i víko krabičky. Ani barva není opomenutelná vlastnost, protože v celé řadě případů chceme krabičku spíše z designových důvodů ukrýt, ale jsou i případy, kdy musí být naopak vidět. Krabičku si lze vybírat též podle materiálu tělesa a víčka, případně typu krytu – zde si například zvolíte speciální krabičky pro USB.

Velice důležité vlastnosti dává krabičkám pro elektro materiál. Jiný může být pro víko a pro těleso krabičky. Nejčastěji používanými jsou ABS, hliník, polykarbonát, polystyrén, ocelový plech ev. nerez.

Zajímavý je rovněž pohled na různé verze krabiček. Zde totiž najdete i velice specifické typy krabiček. Například krabičky s komorou na baterie, krabičky s dolíkem na instalaci fóliové klávesnice, větrané krabičky apod.

O společnosti TME

Zajímá vás, kdo stojí za obřím e-shopem TME.eu? TME je polská společnost se sídlem v Lodži. Úplný název společnosti je Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. Z rodinné firmy vyrostla v nadnárodní gigant. Má pobočky v řadě států světa a zboží prodává do 150 zemí. E-shop je rovněž v češtině a i v ČR si máme jako profesionálové i amatéři možnost v tomto elektronickém obchodě cokoliv objednat.

O autorovi angelo

Komentáře

Emailová adresa nebude publikována. Povinné pole jsou označena *

*