Evropská internetová síť kolabuje

Tagy:  Koronavirus, internet, covid, netflix, sony, playstation, hbo

Sponzorované odkazy

Evropská internetová síť kolabuje

Možná jste již zachytili informace o tom, že Evropská internetová síť je přetížena a pokud by se nic nedělo, tak by mohlo dojít ke kompletnímu výpadku internetu v Evropě. Proto spousta největších společností začala nějakým způsobem omezovat své služby, aby nedošlo k nejčernějšímu scénáři, tím je samozřejmě celoevropský výpadek internetového připojení. Důvody a jaká omezení nastávají se dočtete v následujících řádcích.

Důvody zatížení

Důvod zatížení je jednoduchý, Koronavirus. Spousta firem nechce riskovat nákazu u jejich zaměstnanců, proto jsou aktuálně kanceláře vesměs prázdné a všichni zaměstnanci pracují z domova, to má za důsledek více e-mailové komunikace, různé videohovory, školení, prezentace na dálku a podobně. Taktéž se omezil kontakt mezi rodinami a přáteli, ty zůstávají v kontaktu pouze přes sociální sítě, zprávy a opět videohovory.

Internetová síťInternetová síť

Kromě nutné komunikace je tu i důvod více volného času, proto se více sledují Youtube videa, streamovací služby jako je Netflix, HBO GO, Disney + a další. V herním světě padají rekordy s nejvíce hrajícími hráči v jednu chvíli a online světy jsou přeplněné. Hráči mají čas i na hry, na které se dlouho nedostalo, takže i když hrají offline, tak více stahují nové hry a aktualizace na ně. Takový nápor evropská internetová síť ještě nezažila.

Omezení, které nikoho nepotěší

Streamovací služby snížily kvalitu přehrávání, takže na 4K rozlišení můžete v těchto chvílích zapomenout. K tomuto kroku přistoupil, jak Netflix, tak HBO GO. Ty také odkládají tvorby nových seriálů a filmů, jelikož je rizikové v aktuální době natáčet. Youtube také snížil kvalitu svých videí a třeba herní gigant Sony snížil rychlost stahování pro Playstation.

Ilustrační pohled na evropuIlustrační pohled na evropu

Sice tyto opatření nejsou pro koncové uživatele nikterak příjemné, ale rozhodně jsou potřeba, aby nedošlo k pádu sítě a tím zamezit práci z domova, a i vyplnění volného času domácí zábavou. Upřímně si obyčejný spotřebitel těchto omezení ani nepovšimne, jen ti nejnáročnější uživatelé. Kdy se vše vrátí do normálu, záleží na situaci ohledně COVID-19.

Článek Evropská internetová síť kolabuje byl publikován 9. dubna 2020 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...