Nejedlého porušení karantény nebylo trestné. Státní zástupkyně připustila, že se choval nemorálně

Poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý v polovině března porušil karanténu, když se šel naobědvat na pražskou Letnou. Žádný trest mu ale podle obvodní státní zástupkyně pro Prahu 7 Jany Behenské nehrozí. Své rozhodnutí zdůvodnila podle Deníku N tím, že ministerstvo zdravotnictví přidalo nemoc covid-19 na seznam nakažlivých nemocí až dva dny poté, co Nejedlý porušil doporučení zůstat doma.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nejedlý prý z pokuty nezaplatil nic.

Jediný trest, který Martin Nejedlý dostal, bylo pokárání od prezidenta Miloše Zemana. | Foto: Fotobanka Profimedia

„Sděluji, že v jednání Martina Nejedlého nespatřuji žádný trestný čin,“ napsala státní zástupkyně Jana Behenská Deníku N. Zároveň upozornila, že Nejedlý měl karanténu pouze doporučenou. „Z ničeho nevyplývá, že by ji měl příslušným orgánem nebo lékařem nařízenou,“ dodala.

Poradce prezidenta Nejedlý po návratu z Číny nedodržel karanténu. Poznali jej hosté restaurace

Číst článek

Zemanův poradce Nejedlý spolu s Jaroslavem Tvrdíkem a kancléřem Vratislavem Mynářem odcestovali do Číny na konci února, kdy v této zemi platila přísná opatření proti nakažlivému koronaviru. Po návratu museli podstoupit dvoutýdenní karanténu.

Server Aktuálně.cz ale upozornil, že Nejedlý opakovaně doporučení zůstat doma, porušil. Nejdříve si vyšel do restaurace na pražské Letné a později popojížděl v autě po Karlíně.

Jediný trest, který za to Nejedlý dostal, bylo pokárání od prezidenta Miloše Zemana. Ani státní zástupkyně si ale nemyslí, že jeho chování je v pořádku. „Jednání Martina Nejedlého se může jevit ze společenského hlediska jako nemorální a nezodpovědné, avšak nezakládá skutkovou podstatu žádného trestného činu,“ vysvětlila. Sám Nejedlý se k porušování karantény nevyjádřil.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme