Hlavní obsah

Turecko zavádí na víkend zákaz vycházení v 31 provinciích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecko se rozhodlo zavést kvůli koronaviru dvoudenní zákaz vycházení ve 31 provinciích. Oznámilo to podle agentury Reuters ministerstvo vnitra poté, co ministr zdravotnictví sdělil, že se Turecko stalo další zemí, v níž počet mrtvých v souvislosti s nákazou koronavirem překročil tisícovku.

Foto: Presidential Press Office, Reuters

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Článek

Zákaz vycházení se dotkne rovněž turecké metropole Ankary, Istanbulu a dalších velkých měst. V platnost toto opatření vstoupilo v pátek v noci a potrvá až do půlnoci z neděle na pondělí, upřesnilo podle Reuters ministerstvo vnitra.

Nedlouho předtím ministr zdravotnictví Fahrettin Koc oznámil, že za poslední den zemřelo 98 lidí s nemocí covid-19 a úmrtí je tak v zemi celkem už 1006. Počet případů nákazy se podle něj od čtvrtka zvýšil o 4747, což je nejvíce od začátku epidemie, infikovaných je nyní přes 47 000.

Turecko je zemí, která provádí poměrně vysoký počet testů. Za poslední den jich bylo přes 30 000 a celkem už 307 000. Epidemie ale teď v zemi podle všeho nabírá na síle.

Kromě rostoucího počtu nových případů přibývá i pacientů ve vážném stavu na jednotkách intenzivní péče - nyní jich je 1667, 1062 z nich je připojeno k plicním ventilátorům.

Turecko zatím v boji s koronavirem zavedlo omezení volného pohybu pro starší lidi nad 65 let a minulý týden i pro děti a mládež do 20 let. Kromě toho vláda v březnu uzavřela školy, restaurace nebo kadeřnictví. Turci mají nyní povinnost nosit roušky na veřejných místech, kde se pohybuje větší množství lidí. V některých obcích a městech platí karanténa.

Reklama

Výběr článků

Načítám