OBRAZEM: Jak vznikalo album Třecí plochy Mňágy a Žďorp, která hostí třetí Koncert pro jiné myšlenky

Skupina na české hudební scéně funguje již přes 32 let. Na podzim loňského roku vydala zatím poslední album s názvem Třecí plochy. U tvorby již čtrnácté desky v pořadí byl reportér a fotograf David Macháček. V sobotu 11. dubna bude kapela z Valašského Meziříčí hostit třetí Koncert pro jiné myšlenky, který můžete poslouchat od 18:30 ve vysílání Radiožurnálu a sledovat na iROZHLAS.cz..

Tento článek je více než rok starý.

Rožnov pod Radhoštěm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Album Třecí plochy vznikalo od léta roku 2018 a vyšlo loni 7. října. Díky fotografiím reportéra Davida Macháčka je možné nahlédnout do procesu tvorby desky, kterou kapela připravovala ve zkušebně v Rožnově pod Radhoštěm a v pronajaté chatě v Orlických horách. Samotné nahrávání se uskutečnilo ve studiu SONO u Prahy.

Koncert ze zkušebny

Písně z nového alba i prověřené hity zahraje skupina ze své rožnovské zkušebny při příležitosti třetího Koncertu pro jiné myšlenky v sobotu 11. dubna. Součástí koncertu bude i rozhovor s frontmanem kapely Petrem Fialou nebo zvukařem Milanem Cimfem, který na desce pracoval. Připojí se i další hosté.

Pořad, kterým provází moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná, můžete poslouchat od 18.30 ve vysílání nebo online na iROZHLAS.cz nebo pomocí aplikace mujRozhlas.cz.

David Macháček, onz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme