Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tisíce kuřat uhořely při požáru. Vzplála drůbežárna v Otíně na Klatovsku

Autor: ČTK - 
11. dubna 2020
14:20

Velký požár zachvátil v sobotu dopoledne jednu halu drůbežárny v Otíně na Klatovsku. Na místě zasahovaly desítky hasičů s 19 kusy techniky. V hale uhořelo asi 16.000 malých kuřat, řekl ČTK řídící důstojník krajských hasičů Štefan Livinka. Požár je už lokalizovaný a nešíří se, hasiči jsou stále na místě.

O požár se hasiči dozvěděli kolem 10:00. V době příjezdu prvních jednotek už byla celá hala v plamenech. Požár ji celou zničil. Jednotky se také zaměřily na ochlazování okolních staveb. V blízkosti hořícího objektu jsou další dvě haly.

Příčinu požáru ani předběžnou výši škod zatím hasiči nestanovili. Na místě jsou jejich vyšetřovatelé. Letos je to už druhý velký požár velkochovu v Plzeňském kraji, při němž uhynulo větší množství zvířat.

V lednu oheň zničil v Kladrubech na Rokycansku halu, v níž uhořelo asi 400 chovných prasnic a 1400 selat. Hasiči i policie tehdy odhadli škodu na 35 milionů korun. U požáru tehdy hasiči zasahovali přes 18 hodin. Díky tomu, že se zaměřili na ochranu okolních budov, uchránili majetek za 70 milionů korun.

krapotkin ( 12. dubna 2020 12:42 )

Patřilo to Agrofertu ? Bureš namá odbyt na svůj hnus, kterým se snaži zmrzačit vnitřnosti Čechů.

Greinfild ( 11. dubna 2020 15:37 )

klasika pojistný podvod..teď nemáme odbyt tak aspoň vyrejžujeme prachy na pojistce...a pak hezky až to bude v klidu budeme zase veseke podnikat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání