Dnes Čtvrtek - zatazeno 11°C
Zítra Pátek - polojasno 16°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražské krimi

Řidič čtyřkolky ujížděl policistům, zastavil ho až remízek u potoka

V pondělí, krátce před půl jedenáctou večer, si policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu všimli na Podleské ulici v Praze 10 čtyřkolky, kterou se rozhodli zastavit a zkontrolovat.

Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, naopak sešlápl plyn a vysokou rychlostí začal ujíždět po ulici Františka Diviše ve směru na Hostivař. Na úrovni silnice, vedoucí do městské části Pitkovice, kde se kříží s ulicí Františka Diviše, z ní sjel a pokračoval zběsilou jízdou po poli.

Po půlkilometrové jízdě zapadnul do remízku, přes který vedl potok. Policisté vyběhli ze služebního vozidla směrem k němu a vyzývali ho, aby zastavil. Podezřelý na výzvy nereagoval, naopak neustále přidával plyn a pokoušel se vyjet svah. Proto ho policisté za pomocí donucovacích prostředků ze čtyřkolky sundali.

Na místě zjistili, že jednatřicetiletý muž řídil i přesto, že má od listopadu minulého roku zadržený řidičský průkaz. Dále u něho provedli test na drogy, který byl pozitivní. Během minulého roku ho policejní hlídka, na území hlavního města Prahy, zastavila minimálně třikrát a pokaždé byl test na drogy pozitivní.

Policisté zajištěného převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání přestupků v dopravě a dále z neuposlechnutí výzvy úřední osoby během výkonu její pravomoci. Přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu k vyřízení.


Autor: TZ, red

V ubytovně byl pobodán muž

20. dubna 2024 v 18:41

V noci na sobotu byl pobodán po konfliktu na ubytovně v dolních Chabrech třicetiletý cizinec, kterého převezli záchranáři do nemocnice.

Při napadení v autoservisu v Řepích zemřel muž

19. dubna 2024 v 08:08

Pražští policisté ve čtvrtek odpoledne zasahovali u případu napadení v autoservisu v Řepích. Zemřel tam muž, dalšího policie zadržela.

Mladík měl halucinace, podle kamaráda užil LSD

9. dubna 2024 ve 14:46

Službu bez opilých nebo zdrogovaných lidí by strážníci sloužící v centru hlavního města hledali v paměti dlouho. Tentokrát šlo o 23letého mladíka po požití LSD.

Záměnu pacientek na Bulovce vyšetřuje policie jako ublížení na zdraví

29. března 2024 v 19:07

Záměnu pacientek ve Fakultní nemocnici Bulovka (FNB), kvůli které jedna z nich potratila, kriminalisté vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Na sociální síti X to v pátek uvedla policie. Oznámila také, že ji dnes kontaktoval právní zástupce jedné z pacientek. Zdravotníci...

Další články
Nahoru