Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor pokračuje ve výčtu nejlepších momentů sezóny

V druhé části Top momentů si Motor připomněl historickou výhru nad Slávií, retro zápas nebo rekordní šňůru vítězných zápasů venku. Nejen tyto vzpomínky by totiž neměly padnout do úplného zapomnění.

Historická výhra nad Slavií

Motor letos válel a velkou pohodu na ledě ukázal především v předposledním domácím zápase s pražskou Slavií. Budějovičtí hokejisté si v tomto zápase dělali, co chtěli. A právě to bylo hodně poznat i na finálovém skóre. Nakonec z toho byla vysoká výhra 12:1! A pro novodobý Motor z toho byl nejvyšší nastřílený počet branek i výhra. Dvanáct branek v síti soupeře totiž viděli fanoušci Jihočechů naposled 3.10. 1980, když Budějovice porazily Gottwaldov 12:0. Skvělý zápas odehrál především Adam Raška, který do sítě soupeře zamířil rovnou čtyřikrát, k tomu bral jednu asistenci. Pozadu rozhodně nezůstal ani Zdeněk Doležal, jenž zapsal dvě branky a tři asistence, nebo Jakub Suchánek, který to měl za jeden gól a tři asistence k tomu. Přitom Pražané letos Budějovice porazili hned dvakrát

Rekordní šňůra vítězných zápasů venku

Přejděme rovnou k dalšímu rekordu, o kterém se tolik nemluvilo, přesto by rozhodně neměl upadnout v zapomnění. Je jím totiž rekordní počet vyhraných zápasů na hřištích soupeřů. O to více cennější je, že všechny výhry proběhly v nadstavbové části. A kolik těch vyhraných zápasů v řadě venku bylo? Rovných deset! Budějovice postupně porazily dvakrát Porubu, dvakrát Havířov, Přerov, Chomutov, Vsetín, dvakrát Litoměřice a Slavii. V těchto zápasech nastříleli Jihočeši třicet osm branek, zatímco jich inkasovali jen dvacet.

Suverénně nejlepší útok v lize

V dřívějších sezónách se žehralo na střeleckou efektivitu, ale letos to byla opravdu jiná písnička, o čemž svědčí i počet nastřílených branek. Jejich počet se nakonec zastavil až na čísle 269, což je skvělý průměr 4,64 branek na zápas! To je opravdu fantastický průměr, ke kterému přispělo hned dvacet tři hráčů, kteří zapsali alespoň jednu branku. Nejvíce se o to postaral Zdeněk Doležal, který nastřílel dvacet pět gólů v padesáti zápasech, hned za ním se umístil Jan Veselý se dvaceti čtyřmi přesnými trefami. K výše zmíněnému číslu přispěla každopádně ještě jedna skutečnost, kterou bylo otáčení zápasů. To se totiž Českým Budějovicím letos podařilo hned několikrát. Za zmínku stojí především zápasy s Chomutovem a Litoměřicemi. V obou duelech totiž Motor prohrával o tři branky, a to na vlastním ledě. Přesto se pokaždé radoval ze zisku tří bodů za výhru v základní hrací době.

Retro zápas

Retro zápasy se už staly takovou každoroční tradicí. I letos se ho fanoušci dočkali, přestože si na něj museli počkat až na konec základní části. Motor se v retro duelu střetl s Litoměřicemi, a to v padesátém čtvrtém kole. Tentokrát se žádné gólové hody nekonaly, ale českobudějovickým fanouškům to vůbec nemuselo vadit, jelikož Jihočeši v tomto utkání zvítězili 3:1. Tentokrát byl retro zápas hodně speciální, jelikož připomínal velký pohárový triumf! Před šedesáti lety, když se tým jmenoval Slavoj, se Budějovice účastnily Turnaje II. celostátní spartakiády, do kterého se zapojily všechny týmy z celé republiky! Dohromady těch týmů bylo 1428. A o překvapivý triumf se postarali právě hokejisté Slavoje, kteří celý turnaj vyhráli, přestože v té době hráli druhou nejvyšší ligu.

Motor pomáhá – Arpida

Motor pomáhá je taktéž akce, která se již pravidelně nachází v kalendáři českobudějovického týmu. A že letos z toho byla tedy velmi parádní částka, která nakonec přinesla na konto Arpidy fantastickou částku v podobě 342 773 korun. Centru pro zdravotně postižené bylo věnováno utkání s Přerovem, které Jihočeši ovládli jasně 9:3. V tu chvíli se však hrálo pro dobrou věc. Již během utkání přispěli diváci do pokladniček a terminálů 87 434 korun. V daném zápase se také posílaly darovací SMS, které daly v součtu dohromady 40 000,- a následně se také dražily obrázky v podání dětí, které pomohly dalšími třiceti tisíci. Jasně největší položku ve výsledné částce měla aukce dresů. Ty se totiž prodali za fantastických 185 439 korun, přičemž nejdražším se stal dres Davida Gilberta, který byl vydražen za 11 950 korun. Celkově z toho tak bylo necelých a fantastických 350 tisíc korun!

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, soutěž, sezóna, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, retro, HC Stadion Litoměřice, Zdeněk Doležal, Piráti Chomutov, HC Zubr Přerov, Adam Raška, Jakub Suchánek, VHK Vsetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor pokračuje ve výčtu nejlepších momentů sezóny  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.