Síla odpuštění

Odpusteni
Guy Gilbert je známý francouzský vychovatel delikventní mládeže a katolický kněz. Ve své další knize poukazuje na důležitost odpouštění. Přináší návod, jak k němu najít sílu, a inspiraci čerpá právě v křesťanství. I když to může být často těžké, je potřeba se naučit odpouštět.

Kniha známého kněze a vychovatele delikventní mládeže přibližuje mimořádné důležité téma odpuštění, které je nejkrásnější cestou ke svobodě. Gilbert skrze svou bohatou zkušenost s lidmi z okraje společnosti, zločinci či vězni nijak nebagatelizuje zlo a příkoří, která se lidem dějí. Přesto potvrzuje, že jen cesta odpuštění vede k vnitřní vyrovnanosti, pokoji a radosti. Právě křesťané jsou pro něj ti, kteří mají ve společnosti neustále realizovat obtížný pokyn odpouštět, a to i tam, kde je to zdánlivě nemožné. Gilbert ukazuje, kde hledat zdroj síly k odpuštění, jak odpouštět v rodině, ve vztazích, jaké nástroje nabízí ve svátostech církev. Jak píše: „Kristus nikdy neřekl svým katům: ‚Odpouštím vám‘, ale: ‚Otče, odpusť jim.‘ Jen tak je totiž možné najít sílu k odpuštění. Nejde totiž o skutek naší vůle, je to akt lásky, který nám může vdechnout jen sám Bůh.“

Ukázka z knihy

Fotografie holčičky popálené napalmem během války ve Vietnamu prolétla tiskem na celém světe. Když dívka vyrostla, ve třiceti letech, chtěla poznat důstojníka, který to bombardování nařídil. Ten se mezitím stal pastorem a i ona nalezla Krista. Objali se, byl to nádherný moment. Kristus nikdy neřekl svým katům „Odpouštím vám,“ ale „Otče, odpusť jim.“ Jen takhle můžeme najít sílu k odpuštění.

Odpuštění

Autor: Guy Gilbert
Přeložila: Jaroslava Fejková

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 120×162 mm
ISBN: 978-80-262-1584-4
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Odpuštění vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Guy Gilbert je francouzský kněz, v Portále vyšla celá řada jeho úspěšných knih, naposledy např. RodinaČas žít nebo Víra. V nakladatelství Portál mu zatím vyšly knihy Ať se ti život povede!PartnerstvíBratr vyvrženýchSrdce v ohni, Čas žít či Rodina.

Zdroj informací: Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdpuštění

Gilbert, Guy

Portál, 2020

Napsat komentář