Ex-primátor Plzně Kalous (ODS) zastupuje odpůrce územního plánu obce Mnich

Obec Mnich leží v jižní části regionu Pelhřimovska nedaleko města Kamenice nad Lipou, její správní území tvoří obec Mnich včetně místní části Mirotín a Chválkov – katastrální území Mnich, Mirotín a Chválkov u Kamenice nad Lipou.

Územní plán Mnich byl vydán zastupitelstvem obce Mnich dne 1. 3. 2010 a účinnosti nabyl dne 29. 3. 2010.Změna č. 2 Územního plánu Mnich byla vydána zastupitelstvem obce Mnich a účinnosti společně s úplným zněním ÚP Mnich po Změně č. 2 nabyla dne 11. 4. 2019.

Počátkem dubna 2020 zahájil Kraj Vysočina přezkumné řízení vydané změny územního plánu obce Mnich. Podnět k přezkoumání změn územního plánu podal vlastník dotčených pozemků, kterého zastupuje jako právní zástupce bývalý primátor města Plzeň Miroslav Kalous.

Právník Miroslav Kalous (člen ODS) byl od září 2006 do ledna 2014 náměstkem ministra pro místní rozvoj ČR, v letech 2005 až 2006 primátor města Plzně, předtím v letech 1998 až 2005 radní města a náměstek primátora.

Právník Kalous namítá rozpor veřejné vyhlášky o změně územního plánu č. 2 obce Mnich například v nezákonnosti spočívající ve vyloučení umisťování staveb pro zemědělství a podmíněné povolení umístění přístřešků pro zemědělství do |150 m2 pro jeho nešetrnost, přesah spravedlivé míry, diskriminační charakter a rozpor s čl. 11 Listiny základních práv a svobod.

Dále právník Kalous napadá neurčitost a nepřezkoumatelnost podmínky v plochách pro zemědělství stanovující nepřípustné využití pozemků pro „farmové chovy, zájmové chovy apodobné činnosti“.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů