Kulturisti a bikiny v karanténě (1): Jak to zvládají? Trénují? Vyjdou s penězi?

Karanténa a scéna fitness a kulturistiky

Jak se žije v karanténě? Kde a jak tráví čas? Jak moc utrpí po finanční stránce? Zvládají trénovat – mají jak a kde? Ptáme se československých osobností. Dnes odpovídají Vojta Trnka, Luboš Chládek, Klára Moravcová a Patrik Dzurilla

Vojta Trnka

Vojta Trnka

Jak se ti žije v karanténě?
No v karanténě se mi žije jako před tím. Do práce chodím, Ikdyž míň. HZS jede na minimální stavy, takže se na stanici musíme s chlapama nějak protočit. Škoda, že jsou zavřená fitka, když je vic času teď.
Kde a jak trávíš čas?
Nejvíc doma popravdě. Ne proto, že bych byl zarytý dodržovatel karanteních opatření, ale protože je teď víceméně venku prd co dělat. Samozřejmě se jdu ven vyvětrat, abych nebyl zalezlej cely den doma.
Jak moc utrpíš po finanční stránce?
Trochu ano. Od hasičů vejplata bude menší, protože v práci nejsme tolik. (Paradoxně, když nás potřebujou a práce je o to ztížená nutností dodržovat všechny nezbytné opatření, a s menším počtem lidí). Odpadnou rozhodně peníze z osobních treninků.
Zvládáš trénovat – máš jak a kde?
Trénuju doma. Pořád mám v hlavě, že jedu dál. Když to bereš vážně, tak musíš. Je to blbý, mám doma jednu lavičku, jednoručky, 2 expandery. Za to Dekuju Štěpánu Ginzelovi. No a s Jirkou Vackem řeším jídlo a trenink. Hraju s tím co mám. Zase další “příprava” která nejde, tak jak by měla. S fitkem by to mohlo být už daleko jinde. Každopádně všichni jsme na stejné lodi, někdo má lepší, někdo má horší podmínky, jede se proste dál. Všichni si přejeme, aby se to co nejrychleji přehnalo a bylo vše zas tak jak má.

Luboš Chládek

Luboš Chládek

Jak se ti žije v karanténě?
Vzhledem k tomu, že jsem v pracovní neschopnosti po operaci, není to pro mě nějak zásadně omezující. Skvělé na tom je, že mohu být stále s přítelkyní Hančou, která má homeoffice.A tak si připravujeme společně čerstvá zdravá jídla a jsme rádi za čas, který můžeme trávit díky tomu společně. V klasickém režimu se vidíme pouze chvilku večer.
Kde a jak trávíš čas?
Většinu času trávím doma, kde lehce cvičím s expandéry pro aktivaci svalů a dělám kardio na rotopedu. Zbytek času věnují klientům, coachingu a přítelkyni, kdy chodíme na večerní procházky se psem.
Jak moc utrpíš po finanční stránce?
Samozřejmě klientů je méně, ale ti co stále pracují a nemusí se uchylovat k úsporným opatřením zůstali. Také klienti ze zahraničí, kteří jsou ekonomicky silnější, nemají s touto situací takový problém, takže zatím situaci zvládám naštěstí dobře.
Zvládáš trénovat – máš jak a kde?
Trénuji pouze lehce s vlastní vahou a expandéry, popřípadě kardio. Po operaci (kýla) je rána ještě citlivá a raději ten čas věnuji zotavení. Do posilovny momentálně nespěchám a nějak zásadně mi nechybí. Hlava je nastavena na regeneraci a zotavení 🙂

Klára Moravcová

Klára Moravcová

Mě se žije docela dobře, prakticky žádná změna. Lidi a místa jako jsou OC atd. nevyhledávám. Jediné, co mi chybí, je občas si zajít třeba do kina.
Čas trávím doma u nás ve vesnici, nebo u přítele v Českém Ráji s tím, že na obou místech je klid a žádní lidé. Takže super. No a potom jsem samozřejmě v práci.
Po finanční stránce neřeším nic, jelikož jako policistka u PČR a tedy člen pracujeme stále. Samozřejmě zde je větší riziko nákazy pro nás i naše rodiny.
Jak trénuji? Úplně v pohodě. Mám doma fitko v garáži, kde jsem začínala. Z 90% jsem se zde připravovala na svoje první závody v roce 2015. Mám tam téměř vše, co člověk potřebuje pro základní silový trénink. Kotouče, velkou osu, jednoručky, lavici, hrazdu a spoustu železa 🙂 Hlavní sezónu jsem stejně měla v plánu až na podzim, tak je alespoň čas trošku víc zkvalitňovat 🙂

Patrik Dzurilla

„Ahoj, v karanténe sa už začínam celkom nudiť a čas trávim väčšinou doma a v prírode. Po finančnej stránke to nieje bohvie čo keďže kvôli karanténe nemám prácu. Trénovať nemám vôbec kde čiže je to len zopár cvikov doma s vlastnou váhou.“

Patrik Dzurilla