Projekt Kultura doma nabídne živé přenosy z akcí, koncertů, divadel a výstav

Dnes ve 12:00 začala fungovat nová webová platforma nazvaná Kultura doma. Cílem jejích tvůrců je vytvořit přehlednou databázi současné umělecké online produkce, která usnadní divákům orientaci v aktuálním kulturním dění. Chce také pomoci kulturní scéně, která se ze dne na den musela přesunout do virtuálního prostředí. Projekt proto umožní umělcům a institucím na svá představení vybírat vstupné. Z části vstupného bude podpořen Český červený kříž na pomoc v boji proti koronaviru.
Kultura doma (zdroj KD)

Platforma Kultura doma bude volně přístupná všem umělcům a kulturním institucím, kteří chtějí streamovat svá kulturní představení veřejnosti. Mezi potvrzené partnerské instituce a projekty patří Jihočeské divadlo, Pragovka gallery, Kultura Potrvá, Collegium 1704 či kolektiv sdružený okolo multifunkčního prostoru Dům Radost na pražském Žižkově.

Vzhledem k rané fázi projektu velmi uvítáme další nabídky na spolupráci jak ze strany umělců samotných, tak i větších institucí a partnerů. Díky co nejširší síti podporovatelů a umělců bude projekt udržitelný, volně přístupný všem a bude trvale přinášet kulturu do našich domovů,” uvedl Mikoláš Belec, iniciátor projektu Kultura doma.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat