Richard Kelly chystá prequel svého snímku Southland Tales

Richard Kelly chystá prequel svého snímku Southland Tales

Po téměř jedenácti letech od svého posledního filmu se Richard Kelly pouští do tvorby nového projektu. Tím bude překvapivě prequel jeho dřívějšího snímku Southland Tales, který do kin vstoupil v roce 2006.

3 1
12.4.2020

Režisér a scenárista Richard Kelly dosáhl největšího úspěchu už svým celovečerním debutem Donnie Darko, ve kterém zazářil Jake Gyllenhaal, ve své kariéře se ale podílel i na dalších snímcích. V roce 2005 napsal scénář k akčňáku Domino od režiséra Tonyho Scotta, o rok později pak natočil komediální katastrofické sci-fi Southland Tales a prozatím poslední snímek, další sci-fi The Box, poslal do kin v roce 2009. Od té doby je ve filmovém světě neaktivní, nyní však ohlásil comeback k filmařině.

Paradoxně se vrátí ke svému dřívějšímu dílu, konkrétně k nepříliš vřele přijatému Southland Tales. V původním snímku z roku 2006 jsme viděli příběhy boxera, pornohvězdy a policisty, kteří se v Den nezávislosti přimotali v Los Angeles do nejrůznějších světových katastrof. Hlavní role si ve filmu zahráli Dwayne Johnson, Seann William Scott a Sarah Michelle Gellar a podle Kellyho mají jejich postavy budoucnost v celém novém filmovém vesmíru. Režisér totiž uvedl, že Southland Tales jsou pouze druhou kapitolou šestidílné ságy, kterou hodlá odvyprávět.

Southland Tales v kinech propadly, své fanoušky si však našly. Foto: Universal Pictures

Právě proto začne prequelem již natočeného filmu, aby divákům nabídl kapitolu první. Kelly touží podle svých slov natočit zčásti nový snímek přímo s herci a zčásti za pomoci nejrůznějších animací. Ve filmu uvidíme začátky příběhů všech hlavních hrdinů původního filmu a bude důležitý pro pochopení dalších dílů plánované série. Přeneseme se v něm do roku 2006, dva roky před události natočeného snímku a uzříme v něm i některé reálie, jež Kelly letmo uvedl již v původním snímku.

Pokud se Kellymu prequel povede, uvidíme v dalších letech v kinech i ostatní plánované kapitoly, které dokončí celý příběh. Nedávno režisér zveřejnil informaci, že tři kapitoly Southlandu vyjdou i coby komiksové příběhy, doufejme tedy, že se mu konečně po letech příprav povede ságu dovyprávět.

Viděli jste Southland Tales? A co říkáte na prequel a další plánovaná pokračování?



Diskuze /2

moryk87

Videl a libilo se hodne. Ale…

  1. Ty kapitoly jsou nejaky divny. Puvodni film je IV, V a VI a je k tomu pre-quel komiks I-III.
  2. Neverim, ze na to sezene penize (diky „uspechu“ jednicky) a ani herce (Dwayne je dost vytizenej)… A kdyz uz je sezene, tak vsichni dost zestarly – CG omlazovani neco stoji…
#2 DarthRevan
13.4.2020 | 15:20:34
DarthRevan

#1 moryk87: Heleď, on to asi nějak překopal, protože na Twitteru, už ve smazanejch tweetech, o tom něco psal. Pokud vydá nějakou aktualizaci, tak to tu opravíme, prozatím nechám, jelikož se zdá, že si s tim sám hraje.

webmaster
13.4.2020 | 17:18:37
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů