Rodiče nemohli dlouho najít společnou řeč při výběru jména. Zatímco otec chtěl dceru pojmenovat po své matce Marii, žena toužila po Magdaleně. V rodném listě má herečka jméno po vůli otce, celý život ji ale všichni říkají Madla.

Původně se chtěla stát lékařkou a strávit život na interně, ale nakonec ji zlákalo herectví. Nikdy nemusela o role prosit, nabídky k ní přicházely samy. Hrála chladné a cynické manipulátorky. Mezi její nejoblíbenější patří vražedkyně v Chandlerově Dámě v jezeře.

Druhý domov

Na festivalu v Karlových Varech se seznámila s rakouským obchodníkem Ervinem Neuhartem a odstěhovala se s ním do Vídně. Město si zamilovala a setkávala se se spoustou hereckých kolegů - s hercem Pavlem Landovským (†78). Každé tři měsíce se ale vracela domů za rodiči. Její muž byl vzdělaný, atraktivní a bohatý. Mluvili spolu jen francouzsky, němčina herečce k srdci za celou dobu nepřirostla. Doma za zavřenými dveřmi byl ale Ervin k nepoznání. Rozvod na sebe nenechal dlouho čekat.

Muži

O pozornost mužů neměla nouzi. Během studia na DAMU chodila s Pavlem Kohoutem (91) a psychiatrem Miroslavem Plzákem (†85). Šla ale z role do role a na vztahy a děti nebyl čas. Vše jí vysvětlil kolega Jan Faltýnek: „Madlo, ty to máš těžký, holky ti závidí, ale ony se všechny dobře vdají a na tebe si troufnou jenom grázlové.“

Něco navíc

S Irenou Kačírkovou (†60) a Paulem Leclérem uváděla populární kurzy francouzštiny. Začínala bez znalosti cizího jazyka, po letech se ale francouzsky domlouvala se svým mužem. Na to, aby si osvojila alespoň základní pojmy, měla jen pár měsíců. Rodiče radši odjeli do pronajatého domku v pohraničí a herečka chodila celé léto na doučování.

Nyní si Marie užívá aktivního života, jak jen jí zdraví dovolí. Po rozvodu se vrátila do Prahy, kde žije sama ve svém bytě, ale dle vlastních slov, přítele má a je s ním spokojená. Občas zavítá za přáteli do Vídně a objeví se i občas na nějaké společenské akci. Nepohrdně dorbnými epizodními rolemi v seriálech. Naposled jsme ji mohli vidět v televizním filmu Past.