InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Výjezd z kruhové křižovatky v Blatné by mohl být hotový dříve

 Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

    Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

BLATNÁ – Až do 15. května by měl být podle plánu jeden z výjezdů nové kruhové křižovatky v Blatné na silnici I/20 uzavřen. Úsek v ulici Jiráskova (vedoucí na Mačkov) totiž neprošel při loňské výstavbě objezdu celkovou opravou a počítalo se s ní až letos na jaře. Práce zde začaly v březnu a trvají už měsíc. „Stavba je v současné době v předstihu, takže pokud nenastanou komplikace, mohla by se silnice zprůjezdnit poslední dubnový den,“ zmínil aktuální informace místostarosta města Pavel Ounický.

 

Práce se dají rozdělit na dvě etapy. „První etapa je plánovaná v rámci výstavby kruhové křižovatky. Druhá etapa v projektu nebyla, ale město se domluvilo se Správou a údržbou silnic na přefrézování a položení nového asfaltu až po křižovatku k odbornému učilišti, včetně opravy chodníků," upřesnil Pavel Ounický. V první etapě, která je napojena na kruhovou křižovatku, se provádí kompletní úprava podloží. V této fázi stavby jsou instalovány obrubníky a je položena první a druhá vrstva štěrkodrtě. Ve druhé etapě jsou vyměněny rozbité obrubníky.

Proč došlo na opravu až letos na jaře a nebyla součástí loňské výstavby celé kruhové křižovatky? „Loni probíhala oprava silnice I/22 v Dražejově, kdy byla vedena objízdná trasa pro kamionovou dopravu přes Blatnou. Se zahájením okružní křižovatky se muselo čekat až po dokončení této stavby, což zapříčinilo posunutí začátku rekonstrukce, včetně termínu dokončení," vysvětlil místostarosta.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace