IGOR KOPČEK suspendován v SAFKST!

Igor Kopček suspendován!

Slovenskou scénou kulturistiky a fitness hýbe skandál, jaký tu ještě nebyl. Nepamatuji si téma, které by se řešilo na sociálních sítích více. Nedostal jsem nikdy tolik zpráv od závodníků na jedno jediné téma. Igor Kopček se v kulturistice angažuje nějakých 40 let, během kterých zažil a dokázal opravdu hodně. Znám je nejen u nás ale i ve světě. Igor jako trenér pomáhal takovým osobnostem, jako jsou Jaro Horváth, Marian Čambal, Milan Šádek, Štefan Havlík nebo Lukáš Gábriš. Napsal několik knih o kulturistice a tématech s ní spojených. Je tvůrcem jednoho z nejstarších časopisů Hardbody a jedním z lidí, kteří stojí za projektem Eastlabs. Právě Eastlabs má zcela zásadní postavení na mezinárodní scéně, kde funguje jako exkluzivní press partner pro IFBB. Před rozkolem federací také pro IFBB PRO ligu spolu s magazíny FLEX, MUSCLE&FITNESS a NPC News Online. Díky těmto vazbám si mohl Igor vytvořit přátelství, o kterých sní každý velký fanoušek kulturistiky a fitness nejen v České republice nebo na Slovensku. Phil Heath nebo Kai Greene se k němu hlásí, kdykoliv jej vidí, což bohužel v době rozkolu není zdaleka tak často jako v minulosti. Výčtem toho, jak pro kulturistiku Igor pracuje, vás více zatěžovat nebudu, protože fanoušci a především závodníci vědí moc dobře, kdo je Igor Kopček.

Igor Kopček – rebel nebo Jan Hus?

Igor se nikdy nebál říct svůj názor. Ať už jde o formu závodníků, kterým se vždy snaží pomoct naplnit jejich potenciál, nebo o způsoby, jakými jsou pořádány soutěže. Nikdy také neměl problém poukázat na zcela zásadní věci, které se dějí na těch nejvyšších místech. Ať už jde o dobu, kdy byl prezidentem SAFKST Milan Čížek, nebo současnost, kdy je ve vedení G. Mlsnová, B. Mlsna, R. Brosman aspol. (Dříve spolu s nimi také dvojice Antal – Korpáš, kterých se však před nějakou dobou zmiňovaná trojce zbavila.) Igor ve svých článcích pro Eastlabs upozorňuje na mnohé skutky a praktiky, největším problémem však je mizení peněz kdovíkam. A to je problém. O neřešení dopingových prohřešků pod reprezentačním trenérem Brosmanem nemluvě. O tom se psát nemá, o tom se psát nesmí. A pokud o tom někdo píše, tak se ho musíme zbavit. Tak prakticky celý loňský rok musel Igor řešit disciplinární řízení proti jeho osobě. A udání Brosmanem, kdy musel Kopček dvakrát vypovídat na policii. Oba případy měli jasný verdikt – nevinný. Avšak cíl byl splněn – získali čas a Igor chvilku neřešil to, co je konečně potřeba vyřešit.

Igor Kopček suspendován – Müller proti

Členství Igora v SAFKST je znovu pozastaveno. Poměrem 4:1 si to odhlasoval výkonný výbor Boris Mlsna, Pavol Kovalčík, Ľuboš Matejíčka a Ľubomír Hečko. Proti byl Pavol Müller, který se vyjádřil následovně:
Pripomienky k bodu 3. Výstupy investigatívnej činnosti pána Ing. Kopčeka, publikované na webových stránkach jeho spoločnosti, sú vážne a určite nikoho, kto má skutočne šport rád a nepozerá sa naň len cez prizmu finančného zisku, nenechajú ľahostajným. Navrhoval som riešiť tento problém konštruktívnym dialógom. Upozornenia a argumenty v publikovaných článkoch je možné vyvrátiť jedine argumentáciou podloženou dôkazovým materiálom. Riešiť tento problém akýmsi hlasovaním o pozastavení členstva formou „per rollam“ je absurdné. Mimochodom, som toho názoru, že k tomuto problému publikovaných informácií by sa mala vyjadriť predovšetkým komisia kulturistiky a fitnes. Rozhodne som proti každému „machiavellistickému riešeniu“, ktoré vyvolá nedôveru v členskej základni a vytvorí z celého prípadu niečo, čo bude pripomínať na Slovensku mediálne pertraktovanú, tragickú kauzu „Kuciak“. S pozastavením členstva nesúhlasím.
Pripomienky k bodu 4. Podnet na disciplinárne konanie by mal byť podaný, len ak je preukázané a dôkazom doložené protiprávne konanie. Ak tieto atribúty podanie nemá, nezávislá disciplinárna komisia ho nemôže prijať. Preto s návrhom na disciplinárne konanie nesúhlasím. Pavol Müller

Článek na stránce SAFKST ohledně pozastavení členství Igorovi Kopčekovi naleznete ZDE.
Reakci Igora Kopčeka naleznete v následujícím článku ZDE.
Igor v posledních týdnech upozornil na zcela zásadní problémy v asociaci. Včetně toho, že vysoce představený člen asociace si založil fejkový účet na Facebooku, z kterého nadává na všechny strany. Na Igora Kopčeka, Pavla Müllera, Milana Čížeka nebo Andreje Mozolániho. Kdo stojí za profilem Temer Jurgen? Názor na základě přiloženého videa si udělejte sami.

Investigativní články týkající se SAFKST pod vedením Mlsnových

SAFKST – bol v roku 2019 spáchaný subvenčný podvod ? – ZDE
Komentáre k správe Kontrolórky SAFKST – Výročná konferencia 2019 – ZDE
SAFKST – tu sa reálne dá porušovať takmer všetko?  – ZDE
JAK TOHLE DOPADNE?

 

Reakce SAFKST na „nepravdivé obvinenia v útočných mailoch a článkoch Igora Kopčeka a spol.“ naleznete ZDE