Hlavní obsah

Zachovejte si pozitivní mysl a vsaďte na optimistický interiér

Novinky, tnk

Náročné dny trávené doma nebo v karanténě se mohou podepsat na psychice mnoha lidí. Podobně jako nás na podzim přepadají chmury, tak nás mohou trápit i ve společensky obtížnějším období. Interiér, který hýří optimistickými barvami a oblými tvary bezesporu dovede náladu pozdvihnout, podobně jako slunné počasí.

Foto: Tom Tailor

Interiér zařízený v optimistickém stylu by měl hýřit světlými barvami.

Článek

Pokud chcete, aby interiér působil optimisticky a lidé v něm pobývající měli dobrou náladu, vsaďte hlavně na světlé a jasné barvy. Ideální je vybírat ty z teplého barevného spektra.

Nejvhodnější barvou je žlutá, zejména pak v banánovém odstínu. Ta rozjasní temné prostory a dodá jim potřebný barevný akcent.

Foto: Top Drawer, Koko Kids

Rozhodně nešetřete sytou žlutou barvou.

Foto: Antipodream

Polštáře v různých barvách a z různých materiálů dodají ložnici šťávu.

Veselý a hravý interiér by rozhodně neměl působit chladným a strnulým dojmem. Vyplatí se volit pestré tvary, barvy i materiály. Čím pestřejší prostor bude, tím lépe. Bude méně nudit a bude působit vřelejším a osobnějším dojmem.

Prostor můžete oživit i drobnými osobními dekoracemi. Prim budou hrát třeba nástěnky s oblíbenými fotkami z dovolené nebo poličky plné dekorací z míst, kde jste prožili příjemné období. I takové maličkosti dovedou prostor přeměnit v inspirativní místo k životu.

Foto: Paper + Design, Yellow Octopus

Svou rodinu můžete pohostit ve veselém duchu a připravit jim třeba usmívající se omeletu na speciálně tvarované pánvi.

Foto: Bubbles Rug, Ginger Ray

V interiéru by neměl chybět pestrý koberec a prvky spojené s oslavami, jako jsou lampiony a girlandy.

Při dekorování prostoru se rozhodně nevyhýbejte prvkům, které znáte z oslav. Právě dojem, že je co oslavovat a na co se těšit, může být pro řadu lidí velmi motivační.

Dekorativní girlandy navíc zvládnete vyrobit z barevných papírů a provázků i s dětmi, takže se navíc můžete pobavit i společnou aktivitou.

Pokud si chcete dny strávené doma ještě více zpříjemnit, zkuste dětem pořídit nebo postavit interiérové stany. Děti získají inspirativní prostor pro hraní a dospělí si užijí trochu víc soukromí i v malých bytech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám