Hlavní obsah

Rallye Hustopeče se v červnu neuskuteční, byla zrušena

Původně čtvrtý závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Hustopeče, se letos v červnu neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli 16. ročník akce zrušit kvůli pandemii koronaviru. Předešlé tři závody domácího šampionátu již byly odloženy, Hustopeče jsou první rallye, která vypadla z kalendáře bez možné náhrady.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"I když jsou přípravy v plném běhu a celý organizační tým pečlivě pracuje na organizaci a zajištění, musím vzhledem k současné situaci v rámci opatření k zamezení šíření koronaviru oznámit, že letošní ročník neuspořádáme," uvedl předseda organizačního výboru Martin Rada v tiskové zprávě.

Pořadatelé učinili definitivní rozhodnutí kvůli nejistotě ohledně možného uvolnění pořádání sportovních akcí s účastí diváků. Zároveň přihlédli i k situaci v jednotlivých obcích, městech a u partnerů a sponzorů.

"Vzhledem k současné situaci jsme se rozhodli nabídnout pomoc našeho klubu obcím, městům a partnerům, kteří s námi dlouhodobě spolupracují a podporují organizaci rallye v našem regionu," řekl Rada.

Aktuálně nejbližším závodem MČR je Rallye Bohemia, která by se v Mladé Boleslavi měla uskutečnit na začátku července.

Reklama