Hlavní obsah

Tentokrát byla velikonoční výslužka bez koledy

Novinky, Stanislava Dvořáková

Díky, že nám pomáháte, bylo poděkováním o letošních velikonočních svátcích obyvatel a personálu Zařízení sociální péče v Chocni.

Foto: archiv DD Choceň

Přistrojený zajíček vnesl do pokojů Domova pro seniory v Chocni pozitivní velikonoční náladu.

Článek

Velikonoční pondělí bez patřičné výslužky by ztratilo jeden ze svých hlavních symbolů. A tak přičinlivý zajíc z pole vyběhl, do obchodů zaběhl a s košíkem plným perníkových vajíček zamířil do pokojů Domova pro seniory v Chocni.

Jaképak by to byly svátky bez radosti! Přistrojený velikonoční zajíc klientům Domova pro seniory v Chocni, kteří se nemohli vzhledem ke karanténě setkat se svými příbuznými, rozdával úsměvy a radost a pro chuťové potěšení voňavá perníková vajíčka.

A nebyl sám. Ředitel Zařízení sociální péče v Chocni Jan Vojvodík s týmem 72 zaměstnanců vytvořili pro klienty pravou pomlázkovou atmosféru. Chodby prozářilo jaro a náladu vzkazy nejbližším. Nakonec i líbivé barevné roušky nahradily představu malovaných kraslic.

Zařízení sociální péče v Chocni zajišťuje pobytové sociální služby pro místní obyvatele a z obcí v jeho nejbližším okolí. Část zaměstnanců se specializuje na sociální služby spojené s Alzheimerovou chorobou s propojením na pobytové, ambulantní i terénní služby, které jsou určeny i obyvatelům širokého okolí Choceňska.

Jan Vojvodík vedle zkušeností s realizací velkých projektů je také autorem úspěšné sociální inovace pro terénní sociální služby zaměřené na osoby s Alzheimerovou nemocí.

Po všech komplikacích spojených se současnou situací pod vlivem klidné nálady mezi klienty hodnotí všeobecný stav slovy: „Je dobré, že se vynořují i pozitivní věci. Našemu zařízení pomáhají desítky lidí, kteří šijí ochranné roušky, půjčují bezkontaktní teploměry, volají a píší, jestli něco nepotřebujeme a nabízejí se na brigádnickou výpomoc. Díky dárcům z řady firem jsme získali ochranné masky, obličejové štíty, respirátory a dezinfekci.”

S pohledem na hromadu ochranných předmětů dodal: „V poštovní schránce nacházíme i dary od anonymních přispěvovatelů, a proto naše poděkování patří všem lidem, kteří pochopili současné problémy s tíživou situací a snaží se nám všemožně pomoci.”

Reklama

Výběr článků

Načítám