Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kouč Hradce: V přípravě jsme se vrátili až k fotbalovým žákům, už zase cítíme míč

Jako první domácí profesionální tým v době pandemie se hráči Hradce Králové koncem minulého týdne znovu zapojili do přípravy na hřišti. Trénují ovšem zatím jen po dvojicích a bezkontaktně. Podle kouče Votroků Zdenka Frťaly se tým vrátil k dětským fotbalovým začátkům, i když intenzita zátěže je nastavená jinak.

Sport
zdroj: ČT4

Hradec začal ve velmi omezené míře znovu trénovat poté, co vláda uvolnila některá opatření a umožnila individuální venkovní sportování. Klub návrat na hřiště konzultoval s lékaři i krajskou hygienickou stanicí. "Reagovali jsme na možnosti, které se nám otevřely," řekl Frťala.

"Vrátili jsme se k takovým fotbalovým začátkům, k věcem, které jsme dělali jako žáci. I když samozřejmě intervaly zátěže a odpočinku jsou nastavené na odpovídající intenzitu," dodal.

Návrat týmu do tréninku s balonem si pochvaluje. "Dává to pocit míče. Je možnost vracet se k jemné motorice, individuální technice. Všichni věříme, že postupně se to bude víc a víc uvolňovat a k individuální práci s míčem přidáme skupinové tréninky, při kterých se toho dá dělat spousta," podotkl Frťala.

Sport
zdroj: ČT4

Tým si vypracoval měsíční plán, jak postupovat. "I když můžeme pracovat jen s nějakým nástřelem časového horizontu, během kterého se budeme snad moct vrátit k normálnímu fungování. Čekáme, kdy budou nějaká pevná data," dodal Frťala.

Tým s asistenty rozdělil na čtyři skupiny a na trávníku jsou vždy jen tři dvojice. "Hraje nám do karet i to, jak rozlehlý je náš areál. Tréninky se dají snadno uzpůsobit. Při prvním tréninku jsme s hráči museli hodně komunikovat, abychom dodržovali předpisy, které jsou jasně dané. Kluky lákalo jít k sobě blíž a něco si říct, ale to jsme ohlídali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články