VIDEO: Zmrtvýchvstání Miloše Zemana? Píchněte mu něco. Šteindler drsně paroduje hlavu státu

Herec a scenárista Milan Šteindler u příležitosti velikonočních svátků a svých třiašedesátých narozenin na Facebooku zveřejnil video, ve kterém paroduje prezidenta Miloše Zemana a jeho velikonoční projev.

Šteindler na videu napodobuje známá gesta Miloše Zemana, na ním přitom visí filipínská a čínská vlajka. „Drazí spoluobčané, dovolte mi, abych vám poděkoval za všechna vaše přání k mému dnešnímu jubileu,“ říká Šteindler na začátku videa.

„Svědčí to o tom, že naše společnost ještě není úplně mrtvá. A my bychom ji měli uzdravit. Úctou k nám, starým lidem, kteří znamenají minulost. A minulost, to je budoucnost,“ řeční herec před hořícím krbem.

„A chleba! Chleba… je pivo naší země! Padesát procent naší populace, což jak mnozí jistě vědí, je téměř polovina našich obyvatel, mi blahopřála k mému dnešnímu zmrtvýchvstání. A to považuji za velmi silný mandát. A proto mi na závěr dovolte takový malý bonmot,“ paroduje umělec prezidenta Zemana, který o velikonoční neděli, tedy v den, kdy si křesťané připomínají zmrtvýchvstání Krista, veřejně pronesl své velikonoční poselství.

„Příště mě zvolte a já vám slibuju, že to nevemu. Děkuji vám…,“ dodává Šteindler, který následně do ruky chytí „panáka“ s alkoholem. Přípitek ale už nepronese, protože začne vrávorat. „Píchněte mu něco!“ ozývá se následně jiný hlas na videu.

Miloš Zeman v originálním velikonočním projevu vyzval v dvouminutovém projevu k solidaritě a sounáležitosti. V řeči, kterou odvysílala Česká televize, zdůraznil, že se nechce věnovat ekonomice, politice ani epidemii koronaviru, ale naději.

„Naše společnost samozřejmě není mrtvá, ale je zraněná, a my všichni bychom ji měli uzdravit," uvedl. „Mějme lásku vůči nám, starým lidem, vzhledem k tomu, že už vzpomínáme na naši minulost. A úcta k naší minulosti je součástí národního povědomí," řekla také hlava státu.

Související

Jiří Mádl ve filmu Pánský klub.

RECENZE: Pánský klub aneb seznamka pro eroticky závislé muže a panice

Vyprázdněný pokus o přenesení úspěšné divadelní komedie na stříbrná plátna se debutujícímu režisérovi a scénáristovi Matěji Balcarovi příliš nepovedl. Přestože měl k dispozici dostatek herců zvučných jmen, hlavní bolestí snímku se stal nepropracovaný scénář a neschopnost sjednotit projev jednotlivých aktérů.
Momentka z filmu Případ mrtvého nebožtíka

RECENZE: Případ mrtvého nebožtíka si těžkou municí střílí z krimiseriálů

Parodie inspirovaná policejními seriály si utahuje z jejich klišé a scénáristických šablon, které graduje do absurdních hladin. Hláška střídá hlášku a jedna bizarní situace druhou. Přidejte trochu českého humoru a výsledkem je příjemně zbytečná komedie, která je docela zábavná, ale české Žhavé výstřely to nejsou.

Více souvisejících

Milan Šteindler Miloš Zeman

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 41 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy