Jirkov: Zápisy do mateřské školy Srdíčko v Bezručově ulici se letos nekonají
Zápisy do mateřské školy Srdíčko v Bezručově ulici se letos nekonají. Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Špatný technický stav budovy, jejíž opravy by si vyžádaly větší investice, a vedle toho řada volných míst v ostatních jirkovských školkách - to jsou důvody, proč radní souhlasí s uzavřením této mateřinky na školní rok 2020/2021.

Podnět k tomu dala ve své informativní zprávě ředitelka příspěvkové organizace MŠ Jirkov Ivana Šestáková. Konečné rozhodnutí, co se školkou Srdíčko, vynesou zastupitelé města na svém nejbližším zasedání. Radnice jim do té doby nabídne možnost si celý objekt důkladně prohlédnout, aby získali ucelený pohled na budovu.

 Budova MŠ Srdíčko slouží jako předškolní zařízení od roku 1953. „V současnosti jsou již nutné investice do oprav ve finančně náročnějším rozsahu,“ upozorňuje Šestáková. Jako akutní uvádí nutnou výměnu kotlů na vytápění, rekonstrukci elektrorozvodů, sociálních zařízení pro děti, rozvody vody, zateplení objektu, zvětšení podkrovní ložnice i oplocení pozemku.

 „V souvislosti s blížícím se zápisem dětí do mateřských škol doporučujeme tento objekt v následujícím školním roce nevyužívat,“ podotýká vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt. Vzhledem k dostatečné kapacitě zdejších mateřských škol nezpůsobí uzavření tohoto odloučeného pracoviště problémy při přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání v nejbližších letech. „MŠ Jirkov nyní nabízí na 304 volných míst v ostatních školkách. V případě růstu populační křivky je v mateřince Studentská rezervní pavilon s kapacitou 25 dětí,“ vysvětluje ředitelka Šestáková.

Ve své zprávě také ujišťuje, že případné uzavření mateřinky Srdíčko nebude mít dopad na děti ani na pedagogický a nepedagogický sbor. „Zaměstnanci mateřské školy Srdíčko byli o tomto rozhodnutí okamžitě informováni a zástupkyně ředitelky Iveta Liedlová jim nabídla místo na pracovišti v rámci MŠ Jirkov,“ uvádí Šestáková. Co se týče speciální logopedické třídy, která v mateřince Srdíčko působí, ta podle ní může být přesunuta i s pedagogickým personálem do mateřské školy Klubíčko v Nerudově ulici.

Zástupkyně ředitelky bude o všem rodiče informovat e-mailem či telefonicky a nabídne jim volbu školky, na kterou chtějí děti od letošního 1. září zapsat.

Výše uvedenými kroky se organizace MŠ Jirkov i město coby zřizovatel snaží předejít komplikacím, které by mohly vzniknout náhlou havárií v budově mateřinky Srdíčko v průběhu školního roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru