Ženy, které nečekaně otěhotní, mohou žádat o mimořádnou finanční výpomoc až do výše 50 tisíc
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - ​V reakci na aktuální stav způsobený koronavirem nabízí Hnutí Pro život ČR v rámci projektu „Nesoudíme. Pomáháme“ mimořádnou finanční výpomoc až do výše 50 tisíc korun každé ženě, jež nečekaně otěhotněla a je ve složité životní situaci. Podpora je určena pro případy, které stát nedokáže řešit svými sociálními nástroji.

Pomoc je nevratná a příjemkyně pouze podepisuje smlouvu o daru, v níž na sebe bere morální závazek obdobně pomoci ženám, jež nečekaně otěhotní, a to v době, kdy si to bude moci sama finančně dovolit. Ženy v nouzi, které mají o tuto podporu zájem, se mohou obracet na Linku pomoci na čísle 800 108 000.

„Na Lince pomoci pracují zkušené konzultantky specializované na krizovou intervenci. Kromě finanční pomoci jsou schopny ženám poradit se všemi ostatními aspekty jejich obtížné situace. Linka funguje již čtrnáct let a každý rok pomůžeme zhruba čtyřem stům ženám,“ říká Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu „Nesoudíme. Pomáháme“, a dodává: „Nebojte se zavolat. Virus odejde, děti zůstanou.“

Hnutí Pro život ČR se podpoře nečekaně těhotných žen věnuje dlouhodobě a kromě přímé pomoci se obrací na státní správu a samosprávu s návrhy na účinnější pomoc pro těhotné ženy a rodiny s dětmi, které se dostanou do obtížné životní situace. Více informací najdete na těchto webových stránkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru